LinkedIn krijgt een grote make-over en volop nieuwe functies
28 september 2020 
2 min. leestijd

LinkedIn krijgt een grote make-over en volop nieuwe functies

LinkedIn voert een stevige restyling uit voor zowel de desktop als de mobiele versie én komt met behoorlijk wat nieuwe functies. Het is alweer vijf jaar geleden dat LinkedIn zo ingrijpend werd aangepast. Als reden voor het nieuwe design geeft Linkedin het volgende aan: “make your LinkedIn experience easy, inclusive, enjoyable, and most importantly to put the community front and center.” Overzichtelijker, moderner en makkelijker in gebruik waarbij het community-gevoel voorop staat: als het goed is wordt LinkedIn dus nog gebruiksvriendelijker en leuker om mee aan de slag te gaan!

Het redesign werd vrijdag 25 september geïntroduceerd door LinkedIn en zal de komende tijd uitgerold worden naar alle leden. Check out de post op LinkedIn van LinkedIn CEO Ryan Roslansky over deze grote wijzigingen van LinkedIn.

Dit zijn de grootste wijzigingen.

Verbeterde zoekfunctie op LinkedIn

  • De resultaten van je zoekopdracht zie je nu terug in één overzicht: dus profielen, berichten, bedrijven, vacatures, groepen en meer. Zo vind je nog sneller wat je nodig hebt.
  • Maar filters: ook aan de mobiele app zijn nu extra zoekwoord filters toegevoegd, zoals dat altijd al op de desktop mogelijk was, net zoals filters voor locatie, branche en grootte voor bedrijven.
  • De zoekresultaten worden nog meer personaliseert op basis van jouw acties op LinkedIn. Ook worden nieuwe resultaten toegevoegd met de recente activiteit van je connecties. LinkedIn gaat je ook een lijst met suggesties van bedrijven en mensen laten zien die mogelijk interessant voor jou zijn om te volgen.

Meer opties voor privé berichten op LinkedIn

  • Mogelijkheid om privé berichten te bewerken of verwijderen.
  • Sneller en makkelijker antwoorden met emojis.
  • Je berichten beter beheren: zo kan je meerdere conversaties tegelijk selecteren en verwijderen, of markeren als ongelezen.
  • Video meeting via LinkedIn: het wordt mogelijk om een video call met je LinkedIn connecties te houden vanuit Linkedin zelf. Je kunt daarvoor Microsoft Teams, Zoom, of de BlueJeans app van Verizon gebruiken. Deze video tools worden dit najaar geïntegreerd in de mobile app van LinkedIn. Het wordt dus super makkelijk om met iemand waar je mee aan het chatten bent, over te schakelen naar een video call of als vervolg een video meeting te plannen.
  • Veiligheid: het wordt makkelijker om ongepaste, intimiderende of haatdragende berichten te rapporteren.

LinkedIn stories wereldwijd beschikbaar 

  • LinkedIn stories blijven en worden wereldwijd uitgerold. In Nederland hebben we ze al een tijdje, wij zijn een van de landen waar LinkedIn Stories zijn getest. Volgens LinkedIn is de Stories functionaliteit goed ontvangen en worden ze ingezet door gebruikers om meer persoonlijke en informele content te delen.

Overig

  • Dark mode: de meeste social media platforms hebben al de mogelijkheid om een donkere modus te gebruiken: die komt er dus ook aan op LinkedIn.

Zo! Dit kunnen we dus komende tijd verwachten van LinkedIn. Het nieuwe redesign en de nieuwe functies zullen naar verwachting ook snel voor de Nederlandse LinkedIn gebruikers beschikbaar zijn. Ik kijk er naar uit ;)!

Groeten, Lieneke

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us