het nog makkelijker zoeken en vinden op LinkedIn
LinkedIn
Lieneke de Wolf
LinkedIn
02/28/2018
2 min
0

LinkedIn: zoeken en vinden nu nog makkelijker

02/28/2018
2 min
0

Heb je het al gezien? LinkedIn heeft de zoekmogelijkheden op haar platform aangepast. De filtermogelijkheden hebben nu een dropdown uiterlijk gekregen en staan bovenaan de pagina in plaats van de rechterkant (desktop). Doel van LinkedIn is het zoeken naar mensen, vacatures, bedrijven e.d. makkelijker en sneller te maken en de resultaten specifieker.

dropdown search linkedin

LinkedIn geeft zelf deze toelichting:

‘Om je zoekervaring beter te maken hebben we de zoekfilters bovenaan de pagina met zoekresultaten geplaatst. De meest gebruikte filters – zoals locatie, connectie graad, huidige bedrijf – worden standaard weergegeven om je zo snel en makkelijk mogelijk te laten zoeken’.

Als je op ‘alle filters’ klikt helemaal rechts bovenaan de pagina dan krijg je alle filter opties te zien.

filters linkedin

LinkedIn heeft het ook makkelijker gemaakt om mensen te vinden gebaseerd op jouw connecties: dat helpt je om inzicht te krijgen in contacten die relevant en interessant kunnen zijn voor jou.

Daarnaast kan je vanaf de ‘alle filters’ pagina ook zoeken op basis van de contacten van één van jouw connecties. Je gebruikt dan de kwalificaties eerste, tweede en derde graads.

In deze video van 1 minuut krijg je een korte uitleg over de aangepaste LinkedIn zoekfunctionaliteit.

Uit onderzoek van Linkedin blijkt dat 70% van de mensen een baan krijgt bij een bedrijf waar ze een contact hebben. Dat geeft wel aan dat je professionele netwerk je serieuze kansen biedt. Als je hierop door redeneert dan biedt een groter netwerk je nog meer kansen: op een andere baan, maar wellicht ook op het vinden van de perfecte kandidaat voor die vacature binnen je team. Of een interessante lead voor jouw bedrijf.

LinkedIn is het grootste professionele netwerk ter wereld; inmiddels heeft het platform meer dan 546 miljoen leden. Oftewel: de LinkedIn database bevat ongelofelijk veel interessante en relevante zakelijke data die je goed kan inzetten – maar dan moet je LinkedIn wel op een goede manier gebruiken. De nieuwe zoekmogelijkheden helpen je daarbij. Je hebt nog meer tools in handen om de juiste personen, bedrijven en vacatures te vinden.

Verdere innovaties / ontwikkelingen op o.a. het gebied van search zal de nummer 1 positie van LinkedIn als hét platform voor carrière-, bedrijfs- en branchegerelateerde informatie en inzichten alleen maar versterken. Natuurlijk hebben andere social media platformen zoals Facebook ontzettend veel data over trends, vrienden en personen, maar geen enkel platform kan tippen aan LinkedIn als het gaat om data en informatie die bijdraagt aan je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

Probeer de aangepaste zoekpagina en filters van LinkedIn dus zeker eens uit! Je komt op de zoekpagina door een zoekopdracht in te tikken in het zoekveld of door op het vergrootglas te drukken in het zoekveld; dan ga je rechtstreeks naar de zoekpagina waar je vervolgens de filters kunt gebruiken om te zoeken.

Ik ben benieuwd wat je van deze nieuwe zoekfunctie vindt. Laat je het met weten? Veel (zoek-en vind) succes!

Groeten, Lieneke

Connecten met mij op LinkedIn? Graag!

Volg ook onze LinkedIn Company page

Zelf effectief LinkedIn gebruiken? Volg onze training LinkedIn for Business en personal branding

 

Bron: LinkedIn en Social Media Today 
Reacties
Categorieën