Leads genereren: snel zicht op potentiële nieuwe klanten voor je bedrijf
28 mei 2024 
3 min. leestijd

Leads genereren: snel zicht op potentiële nieuwe klanten voor je bedrijf

In deze blog vertellen we je meer over het genereren van leads. Leads genereren is van belang voor elk bedrijf dat wil groeien. Het gaat om het aantrekken van potentiële klanten die interesse hebben in jouw producten of diensten.

Dit kan via diverse kanalen zoals je website, social media of e-mailcampagnes. Het doel is om contactinformatie van deze leads te verzamelen en hen door de sales funnel te begeleiden. Door gebruik te maken van online advertenties, de juiste programma’s en tools, hoeft dit helemaal geen tijdrovend proces meer te zijn!

Bij Get a Grip helpen we dagelijks bedrijven met leadgeneratie en we delen dit graag met jou! Want waarom zou je leads willen genereren en hoe doe je dat het beste?

Wat zijn leads?

Leads zijn mensen en bedrijven die interesse hebben getoond in jouw diensten of producten, oftewel potentiële klanten. Maar het kan ook iemand zijn die interesse heeft om bij jou te komen werken, een potentiële kandidaat dus.

Waarom zou je leads genereren?

Leads zijn essentieel voor de groei van je bedrijf of zelfs het voortbestaan. Zonder een constante aanwas van nieuwe leads droogt de pijplijn van potentiële klanten op, wat de groei van je bedrijf kan belemmeren.

Leadgeneratie helpt niet alleen om nieuwe klanten te werven, maar ook om je merkbekendheid te vergroten en waardevolle inzichten te krijgen in de behoeften van je doelgroep. We zetten de drie belangrijkste redenen voor je op een rij:

 1. Groei en omzet: Zonder een constante stroom van nieuwe leads stagneert je bedrijfsgroei.
 2. Gerichte marketing: Inzicht in je leads helpt je marketingstrategieën effectiever te maken.
 3. Concurrentievoordeel: Goede leadgeneratie zorgt ervoor dat je voorop blijft lopen in je markt.

Verschillende soorten leads

 • Inkomende leads: Potentiële klanten die naar jou toe komen via content marketing, SEO en social media. Denk aan iemand die je e-book downloadt of zich inschrijft voor je nieuwsbrief na het lezen van een blogpost.
 • Uitgaande leads: Potentiële klanten die je zelf actief benadert via e-mails, telefoontjes of directe mailings. Dit vereist een meer proactieve aanpak en richt zich vaak op specifieke doelgroepen.
 • Gekwalificeerde leads: Leads die al interesse en koopbereidheid hebben getoond.
  • Een Marketing Qualified Lead (MQL) heeft bijvoorbeeld meerdere interacties gehad met je content, zoals het bezoeken van verschillende pagina’s op je website.
  • Een Sales Qualified Lead (SQL) is een stap verder en heeft bijvoorbeeld al een offerte aangevraagd.
 • Warme leads: Leads die al enige interactie hebben gehad met je merk en een hoger niveau van interesse tonen. Dit kunnen bijvoorbeeld eerdere klanten zijn die weer interesse tonen in je nieuwe producten of diensten.

Leadgeneratie in verschillende sectoren

Of je nu in de B2B- of B2C-sector werkt, leadgeneratie is cruciaal. In de technologiebranche kan dit bijvoorbeeld door het aanbieden van gratis proefversies of demonstraties. In de gezondheidszorg draait het om het delen van waardevolle informatie en advies via webinars of e-books. Elke sector heeft zijn eigen unieke benadering nodig om effectief leads te genereren.

Effectieve strategieën voor leadgeneratie

Er zijn veel verschillende manieren om leads te genereren, maar de meest effectieve strategieën zijn vaak een combinatie van meerdere tactieken. We zetten er een aantal voor je op een rij:

 • Content marketing: Creëer waardevolle en relevante content die je doelgroep aanspreekt en plaats dit op je online kanalen zoals website en social media.
 • SEO: Optimaliseer je website om beter vindbaar te zijn in zoekmachines zoals Google. Denk ook hierbij aan je doelgroep.
 • Social media: Gebruik social media om in contact te komen met potentiële klanten. Het social media kanaal dat je hiervoor inzet, hangt natuurlijk af van waar jouw doelgroep zich bevindt.
 • E-mail marketing: Stuur gerichte e-mails naar potentiële leads om hen te informeren en te betrekken. Leads benaderen op grotere schaal? Gebruik dan geautomatiseerde flows, zodat het een efficiënt proces wordt.
 • Advertising: Zet gerichte advertenties in op social media en Google. Stel de targeting in op potentiële leads. Of gebruik de verkregen leads om op te nemen in je retargeting campagnes.

Maar hoe start je met lead generatie?

Een duurzaam en succesvol resultaat, begint bij een duidelijke en doordachte strategie en plan van aanpak die aansluiten bij jouw bedrijfsdoelstellingen. Bepaal wat je doelstellingen zijn, wie je doelgroep is en welke kanalen je gaat inzetten. En niet onbelangrijk: welke middelen heb je tot je beschikking? Ga vervolgens aan de slag en evalueer, monitor resultaten en ga stapsgewijs opschalen.

Gebruik de juiste tooling

Bij Get a Grip maken we gebruik van Leadinfo als het gaat om het identificeren en opvolgen van leads. Leadinfo is een geavanceerde tool die je helpt om de bezoekers van je website te identificeren. In plaats van anonieme bezoekers, krijg je waardevolle informatie over welke bedrijven jouw site bezoeken, wat ze bekijken en hoe lang ze blijven. Je kunt zelfs in een video precies zien hoe er genavigeerd wordt op jouw website.

Hoe werkt leadinfo?

 • Gedetailleerde bezoekersinformatie: Je ontvangt bedrijfsgegevens zoals naam, branche en contactinformatie.
 • Real-time meldingen: Je krijgt direct meldingen wanneer een interessante lead je website bezoekt.
 • Integratie met CRM: Je kunt Leadinfo synchroniseren met je CRM-systeem zodat je leads makkelijk kunt terugvinden en opvolgen.
 • Betere leadkwalificatie: Je kunt leads identificeren en kwalificeren op basis van hun gedrag op je website, zodat je kan bepalen welke leads het belangrijkst zijn en hoe je ze vervolgens gaat benaderen.

Nieuwsgierig geworden of wil je weten hoe jij efficiënt leads kan verzamelen voor je bedrijf?

Neem contact met ons op, en we kijken samen naar een passende aanpak die aansluit bij jouw bedrijfsdoelstellingen.

Over de schrijver
Online marketing(strategie) | Social media | Trainingen | Leadgeneratie | Adverteren
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us