Claim de URL voor jouw LinkedIn profiel en LinkedIn Company Page
23 december 2017 

Claim de URL voor jouw LinkedIn profiel en LinkedIn Company Page

Je persoonlijke LinkedIn URL

Als ik een LinkedIn training geef komt het altijd aan de orde: zorg voor een gepersonaliseerde LinkedIn link voor jouw profiel. Dit is de mijne https://www.linkedin.com/in/lienekedewolf/ En dat ziet er een stuk beter uit dan www.linkedin.com/pub/lieneke-de-wolf-877333389df … Toch? Jouw URL wordt ook getoond als iemand je profiel bekijkt op LinkedIn, dus zorg dat dit in orde is. En als je jouw LinkedIn link wilt vermelden in een tekst of bijv je e-mail handtekening, dan ziet een URL met jouw naam erin er ook een stuk professioneler uit.

persoonlijke url linkedin

Een gepersonaliseerde URL voor je LinkedIn Company Page

In de training behandelen we ook het ‘verbinden’ van je persoonlijk profiel aan je company page. Het is belangrijk dat de goede company page van je bedrijf of je werkgever aan je werkervaring hebben gekoppeld. Zo zie je op de company page direct wie er werken bij een bedrijf. Voer je deze koppeling niet of niet goed uit, dan is er in feite geen Linkedin connectie tussen jou en de company page van het bedrijf of de organisatie waar je werkt.

Pas geleden kreeg ik na een training de vraag van een van de deelnemers: ‘Is het mogelijk om ook voor je Company Page een URL te claimen, net als voor je persoonlijk profiel?’

Goede vraag en ja, dat kan. Maar het is omslachtiger dan het claimen van je persoonlijke URL. Maar het is zeker de moeite waard om er een paar extra stappen voor te doen. Doe je dat niet, dan ziet je Linkedin Company Page URL er zo uit: https://www.linkedin.com/company-beta/838378/

En je zal het met me eens zijn dat dit er toch veel beter uitziet:

https://www.linkedin.com/company/get-a-grip-bv/. Dus, aan de slag!

bedrijfs url linkedin

Aanpassen URL LinkedIn Company Page

Als je je LinkedIn Company Page URL aan wilt passen, dan kan je dat op dit moment alleen via dit contactformulier doen:

https://www.linkedin.com/help/linkedin/ask/cpur . Daar gaan we 😉

#1

Zorg dat je bent ingelogd in LinkedIn; als je deze aanvraag wilt doen dan moet je beheerdersrechten hebben voor de desbetreffende LinkedIn Company Page waarvoor je de URL wilt claimen. Check dit voordat je het aanvraagformulier invult en doormailt.

#2

Test altijd even of de Company Page URL die je wilt gaan hebben, al bestaat.

Dat doe je zo: tik https://www.linkedin.com/company/hier-jouw-bedrijfsnaam

Wijzig ‘jouw bedrijfsnaam staat hier’ in je eigen bedrijfsnaam (meerdere delen? Verdeel hem in stukjes met verbindingsstreepjes).

#3

Geef het volgende aan in de vrije tekst:

  • je wilt de URL van je bedrijfspagina aanpassen
  • je bedrijfsnaam en jouw eigen bedrijfs e-mail waarmee je de pagina beheert
  • de huidige URL van de pagina (bijv. linkedin.com/company/12889999)
  • welke URL je graag wilt hebben. Bestaat je bedrijfsnaam uit meerdere delen? -> denk aan de verbindingsstreepjes! www.linkedin.com/company/hier-jouw-bedrijfsnaam.

#4

Verzend het formulier en heb geduld. Het kan even duren voor LinkedIn de wijziging doorvoert en reageert.

Hopelijk vond je deze tips voor het personaliseren van jouw LinkedIn URL’s nuttig! Heb je vragen of wil je graag meer weten over een bepaald onderwerp? Laat het me weten!

Groeten,

Lieneke

M 06 – 29 60 39 60

PS meer uit LinkedIn halen? Volg dan de volgende training op 1 februari 2018.

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us