Nodig je LinkedIn connecties uit om je LinkedIn pagina te volgen
17 juni 2019 
1 min. leestijd

Nodig je LinkedIn connecties uit om je LinkedIn pagina te volgen

Wist je dat LinkedIn een functie heeft waarbij je je connecties kunt uitnodigen om jouw pagina te volgen? Het houdt in dat je de mogelijkheid hebt om de mensen met wei je al verbonden bent op LinkedIn, uit te nodigen om jouw LinkedIn-profiel te volgen.  

Hierdoor wordt het in plaats van een tweerichtingsverbinding, een eenzijdige volgersrelatie. Dit betekent dat jouw connecties jouw updates en activiteiten kunnen volgen, maar jij ziet niet automatisch hun updates, tenzij je ook hun profiel volgt.  

Kortom, het uitnodigen van je connecties om je te volgen op LinkedIn is een manier om je professionele aanwezigheid te versterken, je netwerkt te vergroten en de mogelijkheid te bieden aan anderen om jouw professionele ontwikkelingen te volgen.  

 

Hoe werkt connecties uitnodigen op LinkedIn? 

Ga naar je bedrijfspagina op LinkedIn en zorg ervoor dat je beheerder bent van het account. Wanneer je op “Home” hebt gedrukt, zie je rechts op het scherm het knopje “Connecties uitnodigen”. Druk op die knop en je bent klaar om je connecties uit te nodigen.  

Get a Grip

Een aantal tips over je uitnodiging op LinkedIn 

  1. Personaliseer je uitnodiging: Stuur geen standaarduitnodigingen, maar voeg een persoonlijk bericht toe. Vertel waarom je graag wilt dat ze je volgen, bijvoorbeeld vanwege gedeelde interesses, professionele doelen of eerdere samenwerkingen.  

 

  1. Benadruk de waarde: Leg uit welke waarde jouw LinkedIn-updates en activiteiten kunnen bieden aan je connecties. Bijvoorbeeld relevante branche-inzichten, carrièretips, inspirerende content of netwerkmogelijkheden.  

 

  1. Wees specifiek en concreet: Geef voorbeelden van het soort updates en inhoud dat ze kunnen verwachten als ze je gaan volgen. Denk aan interessante artikelen, projectupdates, carrièrenieuws of evenementen waar je aan deelneemt.  

 

  1. Focus op wederzijdse voordelen: Wijs op de voordelen die ze kunnen halen uit het volgen van jouw LinkedIn-profiel, zoals het uitbreiden van hun eigen netwerk, het leren van jouw expertise of het ontdekken van nieuwe kansen.  

 

  1. Stuur niet te veel uitnodigingen in één keer: Het is beter om je uitnodigingen geleidelijk te verzenden, in plaats van in één keer al je connecties te benaderen. Dit zorgt voor een persoonlijkere benadering en voorkomt dat je als spam wordt gezien.  

 

  1. Volg op en bedank: Als mensen positief reageren op je uitnodiging en je gaan volgen, stuur dan een bedankje om je waardering te tonen. Dit helpt om de relatie te versterken en de interactie op LinkedIn te bevorderen. 


Wil jij weten hoe je jouw LinkedIn-profiel en company page effectief kunt inzetten? Volg onze LinkedIn-training en je kan direct gericht aan de slag om meer uit LinkedIn te halen!  

 

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Peter van Gils
Door

Peter van Gils

op 03 Jul 2019

Hoi Lieneke, dit werkte bij mij ongeveer een dag of tien erg goed maar sindsdien is deze optie uit het dropdown menu verdwenen. Werkt het bij jou nog? Groet, Peter

Lieneke de Wolf
Door

Lieneke de Wolf

op 22 Nov 2019

Hi Peter! Goed nieuws, de functie is na een paar maanden afwezigheid terug! Je kunt nu dus weer je connecties uitnodigen. groeten, Lieneke

Steven
Door

Steven

op 26 Nov 2019

Dag Lieneke, Ik zoek mij suf! Collega's kunnen wel uitnodigen, maar ik niet? Terwijl ik wél beheerder ben van de company page. Help?

Lieneke de Wolf
Door

Lieneke de Wolf

op 29 Nov 2019

Hi Steven, de functie wordt nog uitgerold dus jammergenoeg heeft nog niet iedereen 'm. Wat je zou kunnen proberen om dat wat te versnellen; de taalinstelling van je profiel tijdelijk naar Engels omzetten (ervan uitgaand het nu op NL staat natuurlijk ;) Ik hoop dat je snel ook kunt gebruik maken van deze functie! Groet Lieneke

Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us