Nodig je LinkedIn connecties uit om je LinkedIn pagina te volgen
17 juni 2019 

Nodig je LinkedIn connecties uit om je LinkedIn pagina te volgen

Update 22 november 2019!  Goed nieuws: de functie waarmee je connecties kunt uitnodigen jouw LinkedIn bedrijfspagina te volgen, is terug! In juli 2019 was deze functie, na de introductie in juni, ineens weer verdwenen, maar nu is hij er weer – en hopelijk ‘to stay’!

En weer komt LinkedIn met een nieuwe feature: je kunt nu je connecties gaan uitnodigen om jouw pagina te volgen!

Dus: meer aandacht en ‘eyeballs’ voor je LinkedIn company page. Tot nu toe lag de focus vooral op de persoonlijke profielen op LinkedIn, maar het lijkt erop of LinkedIn dat wil gaan veranderen.

Vanaf nu kan je dus je connecties uitnodigen om je LinkedIn company page te volgen. Let op, deze nieuwe optie is nog niet beschikbaar voor alle beheerders en company pages.

Hoe werkt het?

Heel simpel. Je gaat naar de beheeromgeving van je company page en klikt op ‘admin tools’. Daar zie je het duidelijk staan: invite connections.

LinkedIn invite connections

Als je iemand uitnodigt dan verschijnt de uitnodiging bij ‘mijn netwerk’ > ‘uitnodigingen’.

Aanwinst of spam risico?

Zoals bijna altijd zitten er goede en slechte kanten aan deze nieuwe feature. Het is een super mogelijkheid om meer mensen naar je company page te krijgen en het aantal volgers van je LinkedIn pagina te vergroten. Maar….het risico is natuurlijk dat je netwerk gespamd gaat worden met verzoeken om LinkedIn bedrijfspagina’s te volgen. Dus let even op voordat je al je contacten zomaar gaat uitnodigen.

Nog niet iedereen heeft deze nieuwe feature al. Deze uitnodigingsoptie wordt de komende weken uitgerold dus zullen steeds meer paginabeheerders en LinkedIn company pages ermee aan de slag gaan. Ik verwacht dat er komende tijd veel uitnodigingen binnen gaan komen, dus denk daar aan als je aan het uitnodigen slaat. Ik zou zeggen: doe het gericht en gedoseerd.

En een welgemeend advies: geef je connecties een goede reden om je LinkedIn bedrijfspagina te volgen. Zorg dat hij actueel is, aansluit bij je branding en dat je er berichten op zet die de moeite waard zijn om te lezen.

Is je Linkedin pagina nog maar half op orde? Zorg dan eerst dat je de pagina volledig maakt en plaats de komende tijd een aantal berichten die relevant zijn voor je doelgroep. Mijn verwachting is dat LinkedIn gebruikers toch kritisch zullen gaan kijken welke pagina’s ze gaan volgen, dus zorgdat jouw pagina daar tussen zit.

Handig om te weten

  • Page admins met minder dan 500 connections hebben een ‘Select all’ optie
  • LinkedIn bedrijfspagina’s met minder dan 100,000 volgers kunnen connecties van beheerders van die pagina uitnodigen via de ‘Grow your page audience’ module rechts op de pagina, onder je omslagfoto en introvelden.
  • Deze module zie je niet als de pagina beheerder hem heeft dichtgezet of als er minder dan 3 connecties over zijn om uit te nodigen
  • Je kan maar één uitnodiging per connectie sturen
  • LinkedIn gebruikers kunnen in de instellingen aangeven dat ze geen Pagina uitnodigingen willen ontvangen.

Connecties uitnodigen

Ik heb de feature al en natuurlijk heb ik al een aantal connecties uitgenodigd. Ik ben heel benieuwd wat jij er van vindt; laat het me weten!

Groet, Lieneke

PS wil jij weten hoe je jouw LinkedIn profiel en company page effectief kunt inzetten? Volg onze LinkedIn training en je kan direct gericht aan de slag om meer uit LinkedIn te halen!

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Peter van Gils
Door

Peter van Gils

op 03 Jul 2019

Hoi Lieneke, dit werkte bij mij ongeveer een dag of tien erg goed maar sindsdien is deze optie uit het dropdown menu verdwenen. Werkt het bij jou nog? Groet, Peter

Lieneke de Wolf
Door

Lieneke de Wolf

op 22 Nov 2019

Hi Peter! Goed nieuws, de functie is na een paar maanden afwezigheid terug! Je kunt nu dus weer je connecties uitnodigen. groeten, Lieneke

Steven
Door

Steven

op 26 Nov 2019

Dag Lieneke,Ik zoek mij suf! Collega's kunnen wel uitnodigen, maar ik niet? Terwijl ik wél beheerder ben van de company page. Help?

Lieneke de Wolf
Door

Lieneke de Wolf

op 29 Nov 2019

Hi Steven, de functie wordt nog uitgerold dus jammergenoeg heeft nog niet iedereen 'm. Wat je zou kunnen proberen om dat wat te versnellen; de taalinstelling van je profiel tijdelijk naar Engels omzetten (ervan uitgaand het nu op NL staat natuurlijk ;) Ik hoop dat je snel ook kunt gebruik maken van deze functie! Groet Lieneke

Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us