Bezoek minister Dennis Wiersma
31 mei 2022 
4 min. leestijd

Bezoek minister Dennis Wiersma

Soms zijn er van die dagen dat alles samenkomt. Op maandag 23 mei was dat het geval voor ons bij Get a Grip! Minister voor primair en voortgezet onderwijs Dennis Wiersma bezocht Zeeland om de talrijke bijzondere projecten en initiatieven in het onderwijs en de kinderopvang nader te bekijken. Projecten en initiatieven waarbij wij als Get a Grip nauw betrokken zijn. Daar wilden wij natuurlijk bij zijn! Collega Kelsey ging mee op pad tijdens het ochtendprogramma om content te maken voor de diverse betrokken opdrachtgevers. Welke opdrachtgevers dat zijn? Dat ontdek je in deze blog!

De dag werd georganiseerd door onze opdrachtgever ‘Lesgeven in Zeeland’. Al sinds de start zijn wij betrokken bij het onderdeel arbeidsmarkcommunicatie en werving van dit omvangrijke project. Zo houden wij wekelijks de social media kanalen bij, zorgen wij voor het inrichten en bedenken van wervingscampagnes o.a. via social media en Google Ads en maken wij nieuwsbrieven en video's voor het project. De arbeidsmarktcommunicatie en werving is een onderdeel van het project ‘Regionale Aanpak Personeelstekort’ (RAP). Onder de noemer ‘Lesgeven in Zeeland’ worden verhalen uit het Zeeuwse onderwijs en natuurlijk vacatures  onder de aandacht gebracht, én we lichten de voordelen van leven en werken – en lesgeven - in Zeeland uit. Dit doen we onder andere door de actualiteiten uit te lichten en onderwijsprofessionals hun verhaal te laten doen op de social media kanalen. De Zeeuwse onderwijsprofessionals spelen een belangrijke rol op de social media kanalen en op lesgeveninzeeland.nl. Zo wordt regelmatig een dag lang het Instagram-account overgenomen door een docent of nodigen we ze uit om deel te nemen aan  interviews en video’s. We houden de Zeeuwse onderwijsprofessionals actief op de hoogte met een digitale nieuwsbrief, en ook mensen die belangstelling hebben voor werken in het Zeeuwse onderwijs krijgen regelmatig een update via e-mailmarketing.

Talent ontwikkelen bij Kindcentrum Nobel in Hulst

Het bezoek van minister Dennis Wiersma ging van start bij Kindcentrum Nobel in Hulst. Hier komt onderwijs en kinderopvang samen en motiveren ze kinderen al vroeg om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. De school kreeg tot twee keer toe de titel ‘Klassewerkplek’ en won in 2021 de Zeeuwse Onderwijsprijs met hun ‘Talent Ateliers’. Voor de presentatie van de Zeeuwse onderwijsprijs wilde de school een originele video, waarin de kinderen en natuurlijk de ‘Talent Ateliers’ centraal stonden. We kozen samen voor een opzet waarin twee leerlingen in ‘vlog style’ de ‘Talent Ateliers’ presenteerden. Een leuk resultaat al zeggen we het zelf! Helaas won Kindcentrum Nobel niet de landelijke onderwijsprijs, maar ze kregen van de minister wel een aanmoedigingsprijs uitgereikt, om ze zeker een hart onder de riem te steken om door te blijven gaan met hun mooie initiatieven.


Gratis kinderopvang voor ieder kind

Na de rondleiding was er tijd voor een Zeeuwse bolus en sprak Wiersma onder meer met mensen van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen en scholengroep Elevantio. Ook voor Elevantio mochten wij pasgeleden nog een toffe video maken en kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen en het project ‘Kind in Zeeuws-Vlaanderen’ zijn ondertussen vaste waardes bij Get a Grip.

‘Zeeuws-Vlaanderen, de beste plek om op te groeien’ maakt zich sterk voor goede onderwijs- en opvangvoorzieningen voor alle kinderen in Zeeuws-Vlaanderen. Alle partijen die zich hiermee bezighouden (onderwijs, kinderopvang, gemeenten, jeugdorganisaties) werken hierin samen. Zo zijn uit dit project Integrale Kind Centra (IKC) voortgekomen en de Startgroepen. En daar is sinds dit jaar nog een mooie pilot bijgekomen; na maanden aan voorbereiding ging op 1 maart de pilot  'Gratis kinderopvang' van start bij Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen. Een pilot die ervoor moet zorgen dat de kinderen in de grensregio's in Nederland naar de kinderopvang en naar school gaan. Daarbij verdient elk kind gelijke kansen en heeft recht op goede kinderopvang, of ouders nu werken of niet. Zonder ingewikkelde kinderopvangtoeslag, mét een duidelijke en heldere financiële regeling voor iedere ouder. De pilot is hiermee voorloper op de landelijke plannen van het kabinet. Uniek in Nederland dus en daar wilden zij de minister natuurlijk meer over vertellen.Rianne Vons, directeur-bestuurder Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen: "Elk kind verdient gelijke kansen en heeft recht op goede kinderopvang, of de ouders nu werken of niet. Een ingewikkelde kinderopvangtoeslag is in onze ogen niet nodig. Een duidelijke en heldere financiële regeling voor iedere ouder, dat is ons doel. Wij zijn hiermee voorloper op de landelijke plannen van het kabinet voor – zo goed als – gratis kinderopvang."

Om de pilot goed onder de aandacht te brengen bij de ouders én bij de (lokale) media werd in samenwerking met Stichting Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen en Elevantio een communicatieplan opgesteld, ook de uitvoering nemen we hier natuurlijk in mee, waaronder een toffe video over de pilot, maar natuurlijk ook het beheer van de social media kanalen.


Rianne Vons: “De meerwaarde van Get a Grip is sterk doordat ze bij vraagstukken zeer actief meedenken. Buiten de werkzaamheden voor de pilot, doe ik regelmatig een beroep op Get a Grip.” Lees hier de volledige testimonial.


 

“Onderwijs stopt niet daar waar er een grens ligt”

Last but not least; ook voor het project ‘Grenzeloze School’ mochten wij het script en de uitvoering verzorgen van de video die ze naar de minister stuurde om het project kort, bondig en helder te presenteren. Een video waarin diverse partijen aan het woord komen en een project waarbij samenwerking over de grens enorm belangrijk is. Want zoals onderwijsambassadeur Gorik Hageman mooi zegt: “Goed onderwijs stopt niet daar waar er een grens ligt.”

Zeeland en specifiek Zeeuws-Vlaanderen speelt met de diverse projecten die gepresenteerd werden op deze dag in op de kansen én uitdagingen waarmee we te maken krijgen als grensregio. Hier bij Get a Grip zijn we trots en dankbaar dat wij al jaren deel uit mogen maken van de diverse projecten in het onderwijs en de kinderopvang. Get a Grip’er Kelsey: “Het was een inspirerende ochtend en erg leuk om de minister te mogen ontmoeten. Het was voor mij als Get a Grip’er heel erg tof om allerlei projecten te zien samenkomen en de mensen achter het project te ontmoeten en terug te zien. Ik vind het bijzonder om te zien wat voor kansen Zeeuws-Vlaanderen biedt voor docenten, kinderen en jonge ouders, om zo van Zeeuws-Vlaanderen én Zeeland de beste plek te maken om op te groeien."

Bezoek Nobelhorst Dennis Wiersma

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us