Even voorstellen: Anouk!
09 september 2022 
2 min. leestijd

Even voorstellen: Anouk!

Enthousiast, sociaal en creatief: zo zou ik mezelf omschrijven. Ik vind het super om nieuwe mensen te leren kennen en stel mezelf dus ook graag aan jullie voor. 

Ik ben geboren en getogen in Terneuzen, dus ik voel mij hier als een vis in het (Westerschelde)water. Ik heb tweetalig vwo gevolgd op het (toen nog) Zeldenrust-Steelantcollege, waar ik altijd al met van alles bezig was. Galacommissie, laatste lesdagcommissie, bonte avondcommissie: you name it, en ik was van de partij. Zoals je misschien wel al door hebt, feestjes bouwen deed (en doe) ik dan ook graag. Toen ik me in de vijfde klas begon te oriënteren voor een vervolgstudie, raakte ik toch een beetje in paniek. Wat zijn nou eigenlijk mijn interesses, waar ben ik goed in, en bovenal: waar ga ik me tot mijn 70e mee bezighouden…? Ik bezocht veel open dagen, struinde websites af, deed studiekeuzetesten, maar er was niets dat er echt uitsprong. Tot ik in Tilburg naar een open dag ging: dat was direct raak! Ik vond de sfeer top, de universiteit lag op een mooie locatie én het was niet al te ver weg van Zeeuws-Vlaanderen

Ik koos voor Communicatie- en Informatiewetenschappen, een studie waarbij ik mijn creativiteit en interesse in mensen, media en maatschappij helemaal kwijt kon. Plus, het gaf me een excuus om dag in dag uit te communiceren (lees: praten). Ik zat helemaal op mijn plek in het Brabantse, Tilburg is eigenlijk gewoon een groot dorp en de cliché gezelligheid bleek helemaal waar te zijn. Ik sloot me aan bij de studievereniging van mijn studie en leerde daar ontzettend veel leuke mensen kennen. Uiteindelijk bleef ik steeds meer weekenden daar, en verruilde ik mijn weekendbaantje in Terneuzen voor een bijbaan in Tilburg. Het drukke leven beviel me wel, en zolang ik af en toe terug kon naar Terneuzen was ik helemaal tevreden. In mijn derde jaar in Tilburg deed ik een fulltime bestuursjaar bij de studievereniging. Ik was hier verantwoordelijk voor de acquisitie, het afsluiten en onderhouden van contracten met partners, maar ook het onderhouden van contacten met de universiteit en de leden. Ik heb hier ontzettend veel geleerd over mezelf, maar ook over het bedrijfsleven en samenwerken met verschillende mensen. 

Na mijn bestuursjaar heb ik een half jaar in Leeds (VK) gestudeerd. Ondanks dat dit uiteindelijk door corona korter was dan gepland, was het toch een hele leuke tijd en heb ik veel van het land en de omgeving kunnen zien. Toen ik terugkwam ben ik gaan zoeken naar een masterstudie. Die vond ik gelukkig vrij snel: Entertainmentcommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Dit was echt een studie die bij mij past. Doelgroepen onderzoeken, verschillende vormen van mediagebruik segmenteren en mediaproducten ontwerpen en pitchen aan bedrijven. Toen mijn diploma in zicht kwam, werd het tijd om te zoeken naar een baan. Wilde ik terug naar Zeeuws-Vlaanderen, in Tilburg blijven wonen óf met mijn nieuwe contacten op zoek naar iets in Amsterdam? Na lang wikken en wegen kwam ik tot de conclusie dat Zeeuws-Vlaanderen toch de juiste keuze was. Ik heb hier veel vrienden en familie, en na zes jaar uitgebreid het stadse leven geproefd te hebben vind ik het ook wel weer lekker om in het rustige Terneuzen te wonen. Doordat veel mensen mij Get a Grip aanraadden, ben ik eens een deep dive gaan doen op de website en socials van het bedrijf. Na een zorgvuldige analyse kwam ik tot de conclusie dat dit best wel eens een goede match zou kunnen zijn. Ik stuurde Lieneke een bericht, mocht langskomen voor een kennismaking en twee maanden later was het rond! Ik kon nog even lekker van de zomer genieten en ben begin september gestart bij dit toffe bedrijf. Ik ben enorm benieuwd wat er allemaal op mijn pad gaat komen! 

Als je benieuwd bent naar mij of wat ik voor je kan betekenen, kun je altijd contact met me op nemen. Hopelijk tot ziens!

Over de schrijver
Bij Get a Grip hou ik me bezig met verschillende kort- of langlopende projecten, vaak met een maatschappelijk karakter. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en complexe onderzoeken en stukken tekst om te zetten naar begrijpelijke informatie voor de juiste doelgroep. Daarnaast geef ik graag trainingen en adviessessies, het overbrengen van kennis geeft mij energie!
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us