Visitekaartjes verleden tijd met de nieuwe LinkedIn QR code?
08 januari 2019 
1 min. leestijd

Visitekaartjes verleden tijd met de nieuwe LinkedIn QR code?

Januari! De tijd van nieuwjaarborrels en recepties, heel veel mensen een geweldig jaar toewensen, ontelbare luchtzoenen oftewel het jaar goed starten met netwerken! 

Heb jij nog steeds een stapeltje visitekaartjes mee om uit te delen aan al die nieuwe interessante mensen die je dan tegenkomt? Inmiddels zijn er vrij weinig mensen die niet met een paar klikken te vinden zijn via Google, maar toch krijg je nog regelmatig de vraag: ‘Heb je een kaartje voor me?’ 

Gaat LinkedIn ervoor zorgen dat deze vraag snel tot het verleden behoort? Vorig jaar introduceerde LinkedIn een nieuwe handige functionaliteit die het mogelijk maakt om direct met iemand online een connectie te maken. Dus geen gezoek meer naar kaartjes (voor mij een terugkerende zoektocht in mijn tas – ‘waar heb ik ze gelaten?’) of diverse pogingen om de naam goed te spellen in je Google zoekacties (‘Hoe heette ze ook alweer..’). Direct actie én een nieuwe connectie! 

Hoe? Met de LinkedIn QR-code, een individuele code die gescand kan worden direct vanuit je LinkedIn-app op je Android of iOS toestel. Je kan zo dus direct met iemand linken! 

Je kan de code ook bewaren als afbeelding op je smartphone en dus gebruiken in allerlei online en offline uitingen, bijvoorbeeld in een brief, een flyer, je e-mail handtekening en wat dacht je van een cv? 

Waar vind je deze QR-code? 

Heel simpel. Je opent de LinkedIn-app en klikt op het icoontje van QR-code naast het zoekveld, bovenin je openingsscherm. 

Nu kan je iemands QR-codes scannen – hierdoor kom je direct op iemands persoonlijke LinkedIn-profiel. Je kan ook op ‘Mijn code’ klikken om je eigen code te vinden die je vervolgens kan laten scannen door je gesprekspartner. 

Betekent dit het einde van de visitekaartjes? Wordt er tegen eind 2019 alleen nog maar gescand? Dat betwijfel ik; de fysieke businesscards gaan nog wel een tijdje mee. Maar eerlijk is eerlijk, het is een handige functionaliteit van LinkedIn die zeker de moeite van het uitproberen waard is. LinkedIn wint nog steeds aan populariteit, het gebruik neemt toe en de meeste mensen die een profiel hebben en enigszins actief zijn maken gebruik van de mobiele app. 

Ga jij het proberen? Ik ben benieuwd naar je ervaringen, laat je me weten wat je ervan vindt Natuurlijk mag mijn eigen QR-code niet ontbreken, dus scannen maar! Ik zie je graag terug op LinkedIn (of natuurlijk gewoon live op een borrel of receptie ;)! 

Weten hoe jij LinkedIn kunt inzetten voor jouw marketing en sales? Bekijk onze training LinkedIn for business of neem contact met ons op!

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us