Maak jij al gebruik van Instagram Stories?
16 april 2019 

Maak jij al gebruik van Instagram Stories?

Misschien heb je ze zelf al gezien op Instagram, Stories. Dit zijn berichten die maar 24 uur online staan. Je vindt ze in de gekleurde cirkels bovenaan jouw newsfeed. Ze zijn ontzettend populair en worden ook ingezet door verschillende bedrijven. Aangezien Instagram een kansrijk en groeiend platform is, biedt ook deze ontwikkeling veel voordelen voor jou. Maar waarom zijn juist deze berichten zo aantrekkelijk voor jouw volgers?

Deel jouw verhaal

Het is de ideale manier om jouw verhaal te vertellen. Stories worden ervaren als authentiek en persoonlijk. Dit zorgt ervoor dat volgers zich met jou kunnen identificeren. Wat deze content extra aantrekkelijk maakt is de exclusieviteit ervan. Volgers hebben maar 24 uur de tijd om het bericht te zien. Als ze een dat niet kijken hebben ze deze informatie dus gemist.

Door de persoonlijke aard van stories worden ze niet als ‘spam’ ervaren. Je moet er namelijk eerst op klikken om het te laten afspelen. Ook de beperkte beschikbaarheid van jouw verhaal zorgt ervoor dat het aantrekkelijk is voor volgers om ze te openen, ze zijn steeds anders.

Creëer interactie

Een ander voordeel van Stories is de interactiviteit. Het is heel makkelijk om op een story te reageren met een privé bericht. Bij gewone berichten op Instagram zitten er veel meer stappen tussen. Daarnaast kunnen volgers ook stemmen op polls. De resultaten hiervan worden live bijgehouden en zijn beschikbaar zodra je op een optie hebt gestemd.

Een recentere functie die aan stories is toegevoegd is de optie om vragen te stellen. Hierbij maak je eerst een bericht waar je volgers de mogelijkheid geeft om vragen te stellen. In de volgende Stories kun je deze vragen dan door middel van een korte video beantwoorden.

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us