LinkedIn lanceert binnenkort Live Video!
14 februari 2019 

LinkedIn lanceert binnenkort Live Video!

LinkedIn is lekker bezig; de laatste tijd worden er veel nieuwe gebruiksmogelijkheden geïntroduceerd. De nieuwste LinkedIn innovatie die eraan komt is de live stream video optie: LinkedIn Live!

LinkedIn Live

De nieuwe video tool, toepasselijk LinkedIn Live genoemd, geeft je de mogelijkheid om live uit te zenden oftewel te streamen op LinkedIn. Zo kan je straks op Linkedin nog meer kanten op met video content! Sinds LinkedIn in 2017 de optie geeft om video toe te voegen aan je berichten is dit uitgegroeid tot de meest effectieve content vorm: video levert de meeste engagement op als het gaat om acties als interessant vinden, reageren en delen. Zo kan je met je via je persoonlijk profiel én je bedrijfspagina straks via live video allerlei relevante zakelijke content direct delen. Denk aan seminars, zakelijke bijeenkomsten, product landeringen, vraag-en-antwoord sessies: de mogelijkheden zijn enorm!

live video LinkedIn

Natuurlijk is het slim van LinkedIn om meer nadruk te leggen op video content en dat dus uit te breiden met LinkedIn Live. Volgens onderzoeken is de kans dat berichten met video worden gedeeld 20x groter dan berichten met tekst en/of foto’s. Niet voor niets kan je op LinkedIn inmiddels ook al aan de slag met gesponsorde video content gelanceerd en video ook beschikbaar gemaakt voor bedrijfspagina’s.

Enthousiast geworden over LinkedIn Live en wil je zo snel mogelijk gaan streamen?

Helaas, nog even geduld. LinkedIn Live komt eerst beschikbaar voor de Amerikaanse gebruikers en dat gaat ook nog eens via een ‘invite-only’. Een wat? Nou, een invite-only. Als je in de USA bij de eerste gebruikers van LinkedIn Live wilt zitten dan moet je een aanvraag daarvoor indienen middels een speciaal contactformulier.

Hoe de uitrol over de rest van de landen er verder uit zal zien, daar doet LinkedIn nog geen uitspraken over, maar gezien het potentieel van deze nieuwe video optie voor engagement en bereik is de verwachting dat LinkedIn hier snel mee door zal pakken. Dus hopelijk is LinkedIn Live ook snel in Nederland en België beschikbaar!

Breaking news?

Voor LinkedIn wel maar veel ander social media platformen gingen LinkedIn al voor – en met succes. Denk aan Facebook Live en ook Instagram is er al weer even mee bezi.g LinkedIn is in de verste verte dus niet vroeg met het toevoegen live video maar het is zeker een slimme en handige toevoeging die heel veel toepassingen kan hebben. De mogelijkheid om realtime uit te zenden voor een gigantisch professioneel publiek (LinkedIn is recent over het aantal van 610 miljoen gebruikers heengegaan en blijft groeien) biedt heel veel kansen, ook voor ons LinkedIn-ers hier in Nederland. En het geeft een nieuwe boost aan B2B live content – wij kunnen niet wachten!

Meer weten? – stuur me gerust een berichtje! Ook als je vragen hebt, bel of mail gerust.

Groet, Lieneke
M 06 – 29 60 39 60 | E Lieneke@get-agrip.nl

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us