het lanceren van Live Video door LinkedIn
LinkedIn
Lieneke de Wolf
LinkedIn
02/14/2019
1 min
0

LinkedIn lanceert binnenkort Live Video!

02/14/2019
1 min
0

LinkedIn Live geeft je de mogelijkheid om live uit te zenden oftewel te streamen op LinkedIn. Zo kan je op Linkedin nog meer kanten op met videocontent! Sinds LinkedIn in 2017 de optie geeft om video toe te voegen aan je berichten is dit uitgegroeid tot de meest effectieve contentvorm: video levert de meeste engagement op als het gaat om acties als interessant vinden, reageren en delen. Zo kan je met je persoonlijke profiel én je bedrijfspagina via live video allerlei relevante zakelijke content direct delen. Denk aan seminars, zakelijke bijeenkomsten, product lanceringen, vraag-en-antwoord sessies: de mogelijkheden zijn enorm! 

Natuurlijk is het slim van LinkedIn om meer nadruk te leggen op video content en dat dus uit te breiden met LinkedIn Live. Volgens onderzoeken is de kans dat berichten met video worden gedeeld 20x groter dan berichten met tekst en/of foto’s. Niet voor niets kan je op LinkedIn inmiddels ook al aan de slag met gesponsorde videocontent gelanceerd en video ook beschikbaar gemaakt voor bedrijfspagina’s. 

Enthousiast geworden over LinkedIn Live en wil je zo snel mogelijk gaan streamen? 

Om een LinkedIn Live video te starten, moet je een aanvraag indienen bij LinkedIn, aangezien deze functie niet standaard beschikbaar is voor alle gebruikers. Dit helpt LinkedIn ervoor te zorgen dat de functie wordt gebruikt door mensen die relevante en waardevolle inhoud kunnen leveren voor de LinkedIn-gemeenschap. 

Wat ook belangrijk is om te weten is dat je voor het streamen van LinkedIn Live een derde-partij streamingtool nodig hebt. LinkedIn heeft integraties met verschillende populaire livestreaming-services, dus gebruikers kunnen de optie kiezen die het beste bij hun behoeften past. 

LinkedIn Live biedt ook analytics, waarmee gebruikers de prestaties van hun livestreams kunnen meten. Deze gegevens kunnen inzichten bieden in het aantal kijkers, likes, shares, en comments, wat kan helpen om toekomstige live-evenementen beter te informeren en te optimaliseren. 

Kortom, LinkedIn Live is een krachtig hulpmiddel voor het versterken van de betrokkenheid en het opbouwen van relaties op het platform. Het biedt professionals en organisaties een dynamische manier om hun boodschap te delen en interactie te hebben met hun publiek in realtime. 

Weten hoe jij LinkedIn (Live) kunt inzetten voor jouw marketing en sales? Neem dan contact met ons op!

Reacties
Categorieën