Dit is wat je moet weten over Meta Verified
18 april 2023 

Dit is wat je moet weten over Meta Verified

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, komt na Twitter ook met betaalde abonnementen waarmee gebruikers hun accounts kunnen verifiëren. Momenteel is het bekende blauwe vinkje enkel beschikbaar voor grote makers en bedrijven, maar daar komt dus verandering in. Meta test momenteel deze nieuwe functie uit in Nieuw-Zeeland en Australië. Naar verwachting zal deze nieuwe functie snel zal worden uitgerold in Nederland.

Hoe werkt de Meta Verified?

Meta Verified is een abonnementsdienst, waarbij je een blauw vinkje krijgt, nadat je je overheids-ID hebt ingevuld ter verificatie en een bedrag per maand betaalt. Wat zijn de voordelen? Met de komst van deze functie krijg je niet alleen customer support van Meta, maar laat je ook zien aan je volgers dat dit jouw officiële account is. Je account is op deze manier beter beschermd tegen nepaccounts.

Toegang tot meer functies

Geverifieerde accounts worden eerder getoond in zoekopdrachten. Daarnaast geeft Meta aan dat bedrijven of makers die gebruik maken van deze dienst: “exclusieve toegang krijgen om jezelf uit te drukken op unieke manieren”. Wat deze mogelijkheden zijn, is nog niet bekend.

De eisen om gebruik te maken van deze nieuwe functie zijn:

  • De leeftijd van de eigenaar van het account is boven de 18 jaar

  • Je moet een overheids-ID indienen die overeenkomt met je naam en profielfoto

  • Je moet voldoen aan de minimale vereisten voor accountactiviteiten

Ik heb al een blauw vinkje, verandert er voor mij iets?

Alle accounts die al een blauw vinkje hebben, behouden dezelfde mogelijkheden die ze nu hebben.

Over de schrijver
De aanpak voor jouw social beheer, een creatieve blik op jouw online marketing of het maken van prikkelende content... Daarvoor steek ik mijn handen graag uit de mouwen. Ik word blij van een goede kop koffie, drink die graag met klanten en mijn hart gaat sneller kloppen van een perfecte Instagram feed. Ik ga altijd voor het complete marketing plaatje; voor jou en voor je bedrijf.
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us