Social Media partner voor ZorgSaam

Een social media partner voor ZorgSaam

KLANTCASE

Sinds november 2021 beheren we voor verschillende afdelingen van ZorgSaam de social media accounts. In nauwe samenwerking met de diverse ZorgSaam teams zorgen we voor contentplanning, laten we met social media berichtenzien wat er allemaal gebeurt en zetten we social media in voor werving van kandidaten voor uiteenlopende vacatures. We mogen in gesprek met de medewerkers voor de meest mooie verhalen en zorgen voor de webcare. En misschien zou je het niet direct verwachten, maar ook online adverteren wordt volop ingezet. Het ziekenhuis, de ouderenzorg, ambulance, thuiszorg maar ook de ondersteunende afdelingen; er gebeurt ontzettend veel in deze dynamische organisatie en er is dus veel te melden. Wij vinden het heel erg leuk om op deze manier betrokken te zijn bij zo’n belangrijke sector hier in de regio. Iedereen, jong en oud, krijgt immers vroeg of laat met de zorg te maken. 


Kan Get a Grip helpen bij het beheer van onze social media? 

Voorheen pakte ZorgSaam het social media beheer zelf op, tot ze eind vorig jaar bij Get a Grip aanklopten. ZorgSaam is namelijk van mening dat er meer uit social media gehaald kan worden. ZorgSaam is de grootste werkgever in Zeeuws-Vlaanderen en wil op social media zichtbaar zijn en communiceren met de diverse doelgroepen en stakeholders.

 

Binnen het team Marketing & Communicatie was door wisseling van de wacht minder capaciteit om alle social media werkzaamheden zelf op te pakken en ontstond de vraag naar een professionele partner die meedenkt én uitvoert. ‘Kan Get a Grip hierbij helpen en bij het beheer van onze social media?’ Op deze vraag was ons antwoord een enthousiaste ‘JA!’. Waar we bij andere klanten vaak starten met een uitgebreid plan van aanpak en een scan van de huidige kanalen, had ZorgSaam dit zelf al overzichtelijk. We konden daardoor direct starten met onze hulp en expertise bij het uitvoeren van social media werkzaamheden. 


Onze aanpak

Er is heel bewust gekozen voor een partnership met Get a Grip. Dit wil zeggen dat we nauw samenwerken met de verschillende teams binnen ZorgSaam en samen zorgen voor het plannen, maken en plaatsen van social media berichten. Zo is er veel contact, denken we proactief mee en halen we input op bij de diverse afdelingen. Op die manier laten we zien wat er allemaal gebeurt en vertalen we de verhalen die we ophalen bij de medewerkers naar aansprekende content. We beheren niet alleen de verschillende social media accounts van ZorgSaam, maar volgen ook deels de webcare hiervan op.


Om de zichtbaarheid in de regio te vergroten zetten we social media niet alleen organisch in. Op verzoek voeren we ook advertentiecampagnes uit. Denk hierbij aan campagnes rondom het patiëntenportaal. Er wordt bijvoorbeeld actief opgeroepen om aan te geven dat men akkoord is met het delen van medische dossier. We hanteren hiervoor een gerichte aanpak met verschillende campagne fases, van bewustwording naar overweging, en van overweging tot actie.

 

Social media recruitment 

En hoe kun je zo goed mogelijk de aandacht trekken van potentiële nieuwe medewerkers op social media? De grootste zorgwerkgever van Zeeland is ZorgSaam. Je kunt hier werken in de thuiszorg, verpleeghuiszorg en ziekenhuiszorg zonder te hoeven wisselen van werkgever. Employer branding en social media recruitment is voor ZorgSaam dus een belangrijk onderdeel van de online marketing aanpak. Social media biedt hierin namelijk veel mogelijkheden; je kan je werkgeversmerk versterken door je organisatie transparant in beeld te brengen, het geeft je een (heel) groot bereik, en je bereikt zowel latent als actief werkzoekenden. 

 

Ook voor het recruitment team verzorgen we de plaatsing van vacatures op hun eigen kanalen (Werken bij ZorgSaam) en laten we de verhalen van medewerkers zien. 


Online groei

Inmiddels werken we een aantal maanden voor en samen met ZorgSaam en kunnen we goed zien welke resultaten onze aanpak en inzet hebben opgeleverd. We zien groei in het aantal volgers en het bereik stijgt flink. We krijgen positieve feedback op het geleverde werk; van onze contactpersonen én hun omgeving. Want we krijgen allemaal, vroeg of laat, met de zorg te maken en dat zien we ook terug in de reacties op onze social media aanpak.


Samenwerken met ons?

Ben jij ook op zoek naar professionele partner voor jouw social media, advertentiecampagnes of algehele online marketing? Let’s team up! En haal alle expertises en kennis in huis om jouw doelgroep goed en effectief te bereiken! 

BENIEUWD NAAR ONZE ANDERE OPDRACHTGEVERS?

haringparty-website

Succesvol evenement voor de Lions

Get a Grip heeft verschillende online marketingwerkzaamheden ingezet om het evenement van de Lions digitaal onder de aandacht te brengen.
ballade-klantcase

Uitverkochte editie Festival de Ballade

Voor Festival de Ballade hebben we onze expertise van online marketing ingezet om dit Zeeuwse festival nog meer onder de aandacht te brengen.
case-van-der-sneppen-

Introductie van nieuw product voor Van der Sneppen

Voor Van der Sneppen hebben we een marketingstrategie ontwikkeld en geholpen met de volledige uitvoering hiervan. 

ALLE OPDRACHTGEVERS BEKIJKEN?