NIEUW op LinkedIn: Meer mogelijkheden voor evenementen en video vergaderen
07 december 2020 
2 min. leestijd

NIEUW op LinkedIn: Meer mogelijkheden voor evenementen en video vergaderen

Heb je het al voorbij zien komen in je tijdlijn of in je profiel bij ‘suggesties’ bij je netwerk?  LinkedIn laat je nu aankondigingen zien van verschillende events die interessant zijn voor jou. Eind 2019 begon LinkedIn met het testen van de evenementen functie. Sinds mei 2020 kunnen alle LinkedIn gebruikers wereldwijd hier gebruik van maken.

De mogelijkheid om events te publiceren op je persoonlijk profiel en company page blijkt populair te zijn: sinds mei tot eind oktober 2020 zijn er al meer dan 200.000 evenementen aangemaakt en gepubliceerd op LinkedIn, met een bereik van bijna 10 miljoen digitale bezoekers!

Dit is een reden voor LinkedIn om deze functie verder door te ontwikkelen, en om ervoor te zorgen dat deze evenementen nog beter en gerichter onder de aandacht worden gebracht van degenen voor wie het interessant zou kunnen zijn.

Meer aandacht voor events

LinkedIn heeft vanwege de groei in populariteit van de evenementen, een nieuwe functie ontwikkeld; gepersonaliseerde aanbevelingen van evenementen die mogelijk interessant zijn voor jou. Je vindt deze terug wanneer je klikt op ‘mijn netwerk’ onder het kopje ‘Online evenementen voor u’. Ook in je ‘meldingen’ komen evenementen prominent naar voren. Dit alles heeft al geleid tot een forse toename van het bekijken van en aanmelden voor evenementen op LinkedIn.

Gegevens verzamelen via events

Bedrijfspagina’s die hun evenementen via LinkedIn willen promoten, willen graag meer informatie van mensen die hebben aangegeven belangstelling te hebben. Als beheerder van een bedrijfspagina kun je nu speciale registratieformulieren aanmaken. Op deze formulieren kunnen LinkedIn gebruikers die interesse hebben in het event hun gegevens achterlaten, zoals hun e-mailadres. En ook heel handig: je kunt deze registratielijsten gemakkelijk downloaden en vervolgens uploaden in je CRM-systemen of je e-mailing tool.

Retargeting van belangstellenden

Maar met de data uit zo’n lijst van geïnteresseerden, kan je natuurlijk nog veel meer! Je kunt deze data namelijk gebruiken om zogeheten retargeting toe te passen. Op deze manier kom je (opnieuw) onder de aandacht bij de mensen die al belangstelling hebben getoond voor jouw event(s) en/of bedrijf. Hoe doe je dit? Creëer een aangepaste doelgroep in de LinkedIn ‘Campaign Manager’ wanneer je een nieuwe advertentie campagne gaat aanmaken. Focus je hierbij op de deelnemers die op een van jouw evenementen hebben gereageerd en stel deze in als de doelgroep van jouw advertentie.

Zet advertenties in voor jouw events

LinkedIn biedt ook de mogelijkheid om je evenementen te promoten door middel van een advertentie. Hiermee bereik je weer andere doelgroepen buitenom je huidige netwerk en volgers van je pagina. De statistieken van zo’n advertentie geven je veel informatie: het totaal aantal weergaven en klikken op de advertenties die leiden tot een aanmelding voor een evenement en het totaal aantal mensen dat zich heeft geregistreerd. Dit zijn hele nuttige inzichten, dus maak daar gebruik van!

Genoeg mogelijkheden dus om op LinkedIn aan de slag te gaan met de promotie van jouw evenementen.

Video vergaderfunctie

Nog een nieuwe functie: de mogelijkheid om vanuit berichten een video call in te plannen of te starten. Videobellen is inmiddels helemaal ingeburgerd en LinkedIn speelt daar handig op in. Stel je bent aan het chatten / berichten aan het uitwisselen met één van je connecties op LinkedIn, dan heb je de mogelijkheid om vanuit het bericht een video meeting in te plannen of te starten. Je hebt de keuze voor o.a. Microsoft Teams en Zoom (mijn favoriet!). Maak van deze gelegenheid gebruik om snel echt met iemand in contact te komen!

Wat denk jij van deze nieuwe functies? Heb jij een evenement op de planning staan of wil je op een snelle manier echt in gesprek met je connecties? Ik ben benieuwd of je gebruik gaat maken van deze mogelijkheden!

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

 

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us