NIEUW: Voeg je collega’s toe op LinkedIn in Teammates en blijf op de hoogte!
08 oktober 2019 
2 min. leestijd

NIEUW: Voeg je collega’s toe op LinkedIn in Teammates en blijf op de hoogte!

Beter een goede collega dan een verre vriend! Wist je dat meer dan de helft van de collega’s elkaar ook wel eens buiten het werk ziet? Vooral young professionals ondernemen in hun privétijd van alles met collega’s. Tot er kinderen komen: want dan nemen de sociale activiteiten buiten het werk flink af. Tip voor werkgevers: stimuleer de goede sfeer tussen collega’s door vaker iets leuks te organiseren. Zomaar een paar feiten over ‘vriendschap op het werk’ uit het onderzoek van recruitment bureau Page Personnel.

Let’s face it: over het algemeen breng je meer tijd door met je collega’s dan met je familie! Dus dan kan je het maar beter zo leuk mogelijk hebben met elkaar :).

Hoe zit dat op LinkedIn? Hoe gaan we daar om met berichten van collega’s? Nou, behoorlijk actief. Uit onderzoek blijkt dat LinkedIn gebruikers eerder reageren op berichten van collegas en ook het like- en deelpercentage ligt bij collega’s hoger dan bij andere connecties. Reden voor LinkedIn om een functie te introduceren die het mogelijk maakt beter op de hoogte te blijven van het doen en laten van je collega’s op LinkedIn – en het dus makkelijker maakt om op hun LinkedIn activiteit te reageren.

Reageer op wat jouw collega’s delen online

Op kantoor, bij het koffieapparaat, in de kantine… elke dag heb je volop ‘live’ contact met je collega’s. Maar ook online vinden collega’s elkaar en wordt er veel op elkaar gereageerd en met elkaar gedeeld.

Logisch, want berichten van collega’s wil je niet missen – als er een mooi project wordt gedeeld, er een nieuwe collega start of er iets is speciaals als een jubileum, promotie of andere speciale gebeurtenis, dan wil je daar natuurlijk graag op reageren. En hoe handig is het niet om interessante berichten die je tegenkomt op LinkedIn, 1 op 1 door te sturen naar collega’s? Zo deel je op een snelle en makkelijke manier kennis met je team.

Ook handig: weten hoe je leidinggevende over bepaalde ontwikkelingen denkt omdat je zijn of haar berichten daarover hebt gelezen op LinkedIn!

Nieuwe functie: Teammates

LinkedIn komt met een nieuwe functie specifiek gericht op collega’s: TeammatesMet deze functie voeg je heel makkelijk je collega’s toe op LinkedIn.

Teamleden LinkedIn

Je gaat in het menu naar Mijn Netwerk en daar kan je collega’s toevoegen. Je kan ook aangeven wat je relatie is tot de collega die je toevoegt. De collega in kwestie krijgt een uitnodiging voor Teammates: als hij/zij de uitnodiging accepteert, dan zal je voortaan in je tijdlijn als eerste de activiteiten zien van deze collega’s; dit kunnen berichten zijn maar ook reacties, deelacties en likes. Je hoeft dus niets meer te missen van hetgeen jouw collega’s doen op LinkedIn!

Wij hebben het gelijk uitgeprobeerd hier op kantoor bij Get a Grip en tot nu toe vinden wij het erg handig werken. Inmiddels is ook een aantal van onze klanten met Teammates aan de slag; we horen positieve geluiden over deze nieuwe functie.

Gebruik jij het al? Ik ben heel benieuwd!

Groeten, Lieneke
(PS: Meer doen met LinkedIn? Volg onze LinkedIn training!)

LinkedIn Teamleden

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us