LinkedIn adverteren: nieuwe advertentiedoelen én nieuw prijsmodel
26 juli 2019 

LinkedIn adverteren: nieuwe advertentiedoelen én nieuw prijsmodel

Adverteer jij al op LinkedIn?

Recent zijn er drie nieuwe advertentie doelen opgenomen in de LinkedIn Campaign Manager: brand awareness, website conversies en sollicitaties.

De LinkedIn Campaign manager is het advertentie platform van LinkedIn waar je diverse advertenties kan aanmaken en plaatsen. De Campaign Manager is nog niet zo lang geleden herzien en al sterk verbeterd, maar LinkedIn blijft er dus aan sleutelen. In een verklaring geeft LinkedIn aan dat de reden van deze update is dat ze bedrijven willen helpen meer complexe bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Op deze manier geeft LinkedIn de adverteerder extra tools in handen om specifieke campagnes te maken en om de resultaten te meten.

Niet alleen deze drie nieuwe doelen zijn erbij gekomen, LinkedIn heeft ook het prijsbeleid aangepast zodat je het juiste prijsmodel kan kiezen voor je advertenties. Elk doel heeft een ander prijsbeleid.

De nieuwe LinkedIn doelen

  • Brand awareness: als je dit doel kiest voor je campagne, dan betaal je per aantal impressies (bijv. CPM/ kosten per 1000 vertoningen). Campagnes met brand awareness als doelstelling helpen je om een breder publiek te bereiken met als doel meer zichtbaarheid van en bewustwording voor jouw merk.
  • Website conversies: als je hiervoor kiest dan krijg je inzicht in een aantal zaken; hoeveel mensen je advertentie hebben gezien, hoeveel mensen hebben doorgeklikt en hoeveel de gewenste actie ondernemen (conversie ratio). Als je kiest voor website conversies dan betaal je alleen als iemand doorklikt naar je landingspagina.
  • Sollicitaties: LinkedIn Talent Solutions klanten die graag sollicitanten willen via LinkedIn of hun eigen website, kunnen nu advertenties maken met Campaign Manager.

Dit zijn slechts de drie meest recente aanvullingen in LinkedIn’s Campaign Manager. Wil je meer weten over adverteren op LinkedIn? We helpen je graag verder!

Groeten Lieneke

Wil je meer halen uit LinkedIn voor jouw marketing en sales, je personal branding of LinkedIn inzetten voor een sterk werkgeversmerk? Volg dan een van onze trainingen LinkedIn open inschrijving of vraag naar de mogelijkheden voor een Incompany training.

Vragen? Laat het me weten: lieneke@get-agrip.nl.

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us