nieuwe advertentiedoelen en een nieuw prijsmodel
LinkedIn
Lieneke de Wolf
LinkedIn
07/26/2019
1 min
0

LinkedIn adverteren: nieuwe advertentiedoelen én nieuw prijsmodel

07/26/2019
1 min
0

Adverteer jij al op LinkedIn? 

Er zijn drie advertentiedoelen opgenomen in de LinkedIn Campaign Manager: brand awareness, websiteconversies en sollicitaties. 

De LinkedIn Campaign Manager is het advertentieplatform van LinkedIn waar je diverse advertenties kan aanmaken en plaatsen. De reden voor het opnemen van advertentiedoelen in de LinkedIn Campaign Manager is dat ze bedrijven willen helpen om meer complexe bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Op deze manier geeft LinkedIn de adverteerder extra tools in handen om specifieke campagnes te maken en om de resultaten te meten. 

Naast deze advertentiedoelen, heeft LinkedIn ook het prijsbeleid aangepast zodat je het juiste prijsmodel kan kiezen voor je advertenties. Elk doel heeft een ander prijsbeleid. 

De nieuwe LinkedIn-doelen 

  • Brand awareness: als je dit doel kiest voor je campagne, dan betaal je per aantal impressies (bijv. CPM/ kosten per 1000 vertoningen). Campagnes met brand awareness als doelstelling helpen je om een breder publiek te bereiken met als doel meer zichtbaarheid van en bewustwording voor jouw merk. 
  • Website conversies: als je hiervoor kiest dan krijg je inzicht in een aantal zaken; hoeveel mensen je advertentie hebben gezien, hoeveel mensen hebben doorgeklikt en hoeveel de gewenste actie ondernemen (conversie ratio). Als je kiest voor websiteconversies dan betaal je alleen als iemand doorklikt naar je landingspagina. 
  • Sollicitaties: LinkedIn Talent Solutions: klanten die graag sollicitanten willen via LinkedIn of hun eigen website, kunnen nu advertenties maken met Campaign Manager. 
     

Wil je meer weten over adverteren op LinkedIn? We helpen je graag verder!  

Wil je meer halen uit LinkedIn voor jouw marketing en sales, je personal branding of LinkedIn inzetten voor een sterk werkgeversmerk? Volg dan een van onze trainingen. 

Reacties
Categorieën