Google's E-E-A-T Update: Ervaring toegevoegd aan Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid
30 maart 2023 
2 min. leestijd

Google's E-E-A-T Update: Ervaring toegevoegd aan Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid

Google's zoekalgoritme wordt voortdurend bijgewerkt om gebruikers de meest relevante en betrouwbare inhoud te bieden. De E-E-A-T update, wat staat voor Expertise, Autoriteit, Betrouwbaarheid en Ervaring, is een belangrijke stap in deze evolutie. In dit artikel bespreken we het belang van E-E-A-T en hoe je je website kunt optimaliseren om aan deze criteria te voldoen.

Wat is de E-E-A-T update?

Google's E-E-A-T-update is geïntroduceerd om de kwaliteit van de zoekresultaten te verbeteren door de nadruk te leggen op de expertise, autoriteit, betrouwbaarheid van de inhoud en de auteur, en de gebruikerservaring op de website. Het doel is om gebruikers te helpen betere en betrouwbaardere informatie te vinden, vooral voor onderwerpen die een grote impact hebben op hun leven, zoals financiën en gezondheid, en tegelijkertijd een aangename en intuïtieve ervaring te bieden.

Waarom is E-E-A-T belangrijk?

Naast het waarborgen van betrouwbare en kwalitatieve informatie, wil Google ook dat gebruikers een positieve ervaring hebben bij het bezoeken van websites. Websites die voldoen aan de E-E-A-T-criteria krijgen mogelijk hogere posities in de zoekresultaten, wat leidt tot meer organisch verkeer en betere zichtbaarheid online.

Hoe voldoe je aan E-E-A-T criteria?

 1. Toon expertise, autoriteit en betrouwbaarheid
  Volg de eerdergenoemde stappen om ervoor te zorgen dat je inhoud afkomstig is van experts, dat je website wordt erkend als een betrouwbare bron, en dat je inhoud nauwkeurig en goed onderbouwd is.
 2. Optimaliseer de gebruikerservaring (UX)
  Zorg ervoor dat je website snel laadt, gemakkelijk te navigeren is en goed werkt op alle apparaten. Een responsief ontwerp, duidelijke navigatie en een georganiseerde lay-out dragen bij aan een betere gebruikerservaring.
 3. Verbeter de toegankelijkheid
  Maak je website toegankelijk voor mensen met een handicap door te voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Dit omvat het gebruik van leesbare lettertypen, het bieden van alternatieve tekst voor afbeeldingen en het implementeren van toetsenbord navigatie.
 4. Zorg voor een aantrekkelijk en visueel aangenaam ontwerp
  Een goed ontworpen website kan een positieve indruk achterlaten en gebruikers aanmoedigen om langer op je site te blijven. Zorg voor een consistent kleurenschema, hoogwaardige afbeeldingen en voldoende witruimte om een professionele en aantrekkelijke uitstraling te creëren.

Conclusie

De E-E-A-T-update van Google heeft een aanzienlijke impact op de manier waarop websites worden gerangschikt en gevonden in de zoekresultaten. Door je website te optimaliseren voor expertise, autoriteit, betrouwbaarheid en ervaring, kun je je online zichtbaarheid vergroten, meer verkeer aantrekken en uiteindelijk je bedrijf laten groeien. Get a Grip helpt je bij het implementeren van de beste SEO-praktijken om ervoor te zorgen dat je website voldoet aan de E-E-A-T-criteria en klaar is om te concurreren in het huidige digitale landschap.

Praktische tips voor het verbeteren van E-E-A-T

 1. Feedback van gebruikers verzamelen
  Luister naar je bezoekers en verzamel feedback om inzicht te krijgen in hoe je de gebruikerservaring op je website kunt verbeteren. Gebruik enquêtes, feedbackformulieren of analyseer gebruikersgedrag via heatmaps en sessie-opnames.
 2. Optimaliseer de laadtijd van je website
  Een snelle laadtijd is cruciaal voor een goede gebruikerservaring. Optimaliseer je afbeeldingen, maak gebruik van caching en minimaliseer het gebruik van zware scripts om de snelheid van je website te verbeteren.
 3. Implementeer gestructureerde gegevens
  Gestructureerde gegevens helpen Google om de inhoud van je website beter te begrijpen en kunnen je zichtbaarheid in de zoekresultaten verbeteren. Gebruik schema markup om gestructureerde gegevens toe te voegen aan je website.
 4. Bevorder sociale interactie
  Integreer sociale media en deelknoppen op je website om bezoekers aan te moedigen je inhoud te delen en te bespreken. Dit kan je online aanwezigheid versterken en bijdragen aan een betere E-E-A-T-score.
 5. Zorg voor duidelijke call-to-action (CTA) elementen
  Leid je bezoekers door je website en help hen de gewenste acties te ondernemen met duidelijke en opvallende call-to-action elementen. Dit kan bijdragen aan een betere conversie en een positievere gebruikerservaring.

Door aandacht te besteden aan zowel de inhoud van je website als de gebruikerservaring, ben je goed op weg om te voldoen aan de E-E-A-T -criteria van Google. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends om je website voortdurend te verbeteren en je concurrentie voor te blijven. Get a Grip is er om je te ondersteunen bij het navigeren door het complexe SEO-landschap en het optimaliseren van je website voor succes.

Heb je hulp nodig met het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines zoals Google? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Over de schrijver
Tim is gek van online marketing. Zijn focus ligt voornamelijk op de meer technische online marketing werkzaamheden zoals: SEO, advertising en data.
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us