Google Bard nu beschikbaar in Nederland
14 juli 2023 
1 min. leestijd

Google Bard nu beschikbaar in Nederland

Google Bard, een groot taalmodel (LLM) van Google AI, is nu beschikbaar in Nederland. Bard is een krachtig hulpmiddel dat kan worden gebruikt voor een breed scala aan taken, waaronder:

  • Het genereren van tekst, zoals artikelen, blogposts, e-mail en brieven.
  • Het vertalen van teksten.
  • Het schrijven van verschillende soorten creatieve inhoud, zoals gedichten, code, scripts, muziekstukken, e-mail, brieven, enzovoort.
  • Het beantwoorden van je vragen op een uitgebreide en informatieve manier, zelfs als ze open zijn, uitdagend of vreemd.

Bard is nog volop in ontwikkeling, maar heeft geleerd om veel soorten taken uit te voeren zoals het opvolgen van instructies en verzoeken, en deze zorgvuldig af te ronden. Bard zal altijd zijn kennis gebruiken om je vragen op een uitgebreide en informatieve manier te beantwoorden, ookal zijn ze open, uitdagend of vreemd. 

Je kunt Google Bard voor veel tekstvormen en -inhoud gebruiken zoals: gedichten, code, scripts, muziekstukken, e-mails, brieven etc. Google Bard is dus een krachtig hulpmiddel dat kan worden gebruikt om je leven gemakkelijker en productiever te maken. Probeer het vandaag nog!

Vergelijking met ChatGPT

ChatGPT is een vergelijkbaar LLM-chatbot dat is ontwikkeld door OpenAI. Beide chatbots zijn getraind op een enorme dataset van tekst en code, en kunnen mensachtige teksten genereren als antwoord op een breed scala aan prompts en vragen. 

Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen Google Bard en ChatGPT. Google Bard is getraind op een dataset van tekst en code die is geselecteerd door Google AI-onderzoekers. Dit betekent dat Google Bard toegang heeft tot een breder scala aan informatie dan ChatGPT, en dat het in staat is om uitgebreidere en informatievere antwoorden te genereren. 

Daarnaast is Google Bard nog volop in ontwikkeling, terwijl ChatGPT een stabiel product is. Dit betekent dat Google Bard voortdurend wordt verbeterd, terwijl ChatGPT niet meer wordt bijgewerkt. Over het algemeen is Google Bard een krachtiger en veelzijdiger LLM-chatbot dan ChatGPT.

Voordelen van Google Bard

Google Bard is getraind op een dataset van tekst en code die is geselecteerd door Google AI-onderzoekers. Dit betekent dat Google Bard toegang heeft tot een breder scala aan informatie dan ChatGPT, en dat het in staat is om uitgebreidere en informatievere antwoorden te genereren. Google Bard is nog volop in ontwikkeling, terwijl ChatGPT een stabiel product is. Dit betekent dat Google Bard voortdurend wordt verbeterd, terwijl ChatGPT niet meer wordt bijgewerkt.

Nadelen van Google Bard

Google Bard is nog volop in ontwikkeling, dus het kan soms fouten maken en is niet beschikbaar in alle talen. Daarnaast is Google Bard alleen beschikbaar via de Google AI-website.

Conclusie

Google Bard is een krachtig hulpmiddel dat kan worden gebruikt voor een breed scala aan taken. Het grote verschil tussen Google Bard en ChatGPT is dat Google Bard nog volop in ontwikkeling is terwijl ChatGPT stabiel is. Daarnaast is Google Bard gratis te gebruiken en voor ChatGPT heb je ook betaalde versies.

Over de schrijver
Tim is gek van online marketing. Zijn focus ligt voornamelijk op de meer technische online marketing werkzaamheden zoals: SEO, advertising en data.
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us