Zo maak je een winkel op je zakelijke Facebookpagina 
22 april 2020 
6 min. leestijd

Zo maak je een winkel op je zakelijke Facebookpagina

Heb je een fysieke winkel en/of een webshop en wil je via social media je producten verkopen?  Maak dan ook zeker gebruik van Facebook! Via Facebook bereik je je doelgroep en maakt je het je klant gemakkelijk: shoppen vanaf social media op de tijd en het moment dat het hun uitkomt. En als je een webshop hebt, dan zorg je op deze manier voor extra bezoekers omdat je kan doorklikken vanaf Facebook.   

Hoe voeg je een ‘winkel’ toe aan je Facebookpagina?  
Je kan een tabblad ‘winkel’ toevoegen aan je bedrijfspagina waardoor je producten op je pagina kunt vertonen en verkopen.  Zo bereik je je klanten via Facebook en het is ook nog eens gratis!  Facebook – en ook Instagram – biedt sinds kort een betaalfunctie zodat je je aankoop op het platform zelf kunt afronden. Maar deze optie (waar overigens wel kosten aan verbonden zijn) is momenteel alleen nog maar beschikbaar in de USA.   

Als je deze stappen volgt dan heb je in no-time een winkel op je Facebookpagina!  

#1  Voeg het winkel tabblad toe aan je Facebook bedrijfspagina 

Afhankelijk van het sjabloon dat je ooit geselecteerd hebt voor je Facebook pagina, zou het kunnen dat het tabblad Winkel al actief is.   

Om het tabblad Winkel toe te voegen ga je naar Instellingen: Sjablonen en tabbladen > Een tabblad toevoegen > Shoppen 

 

Let op:  Je kan de verschillende tabladen slepen om ze van positie te wijzigen. Zo kan je ervoor kiezen om je Winkel prominent bovenaan te zetten en zo beter zichtbaar te maken. 

Als je Winkel al hebt toegevoegd aan je tabs dan ziet het er als volgt uit.  

#2 Accepteer de algemene voorwaarden 

Als ‘Winkel’ tussen je tabbladen staat en je klikt erop, dan moet je als volgende stap akkoord gaan met de algemene voorwaarden en beleidsregels. Wat staat erin? Informatie over welke soort producten je mag aanbieden – hoe het werkt met leveringen, retouren, klachten etc. 

#3 Kies een betaalmethode 

Heb je een webshop? Dan is het makkelijkst om door te sturen naar je webshop zodat klanten het product direct kunnen kopen. Geen webshop? Laat klanten een bericht sturen naar je pagina met hun vraag of om hun interesse aan te geven. Het is aan jou om deze interesse op te volgen!  

#4 Selecteer een munteenheid voor je prijzen 

Kies de munteenheid die je wilt hanteren voor de prijzen in jouw Facebookwinkel.  

#5Wat kan er gekocht worden in jouw Facebookwinkel?  

Je hebt 200 tekens om te omschrijven wat er in je Facebookwinkel wordt verkocht. Geef bijvoorbeeld meer informatie over de producten zelf en over je winkel. Daarna kun je producten toe gaan voegen!