Gebruik jij de nieuwe WhatsApp mogelijkheden al?
06 juni 2017 
2 min. leestijd

Gebruik jij de nieuwe WhatsApp mogelijkheden al?

Whatsapp blijft regelmatig zijn functies updaten en nieuwe functies uitbrengen. Dit brengt ons nieuwe mogelijkheden – en daarmee wordt de chatapplicatie weer uitgebreider en gebruiksvriendelijker. Wat is er veranderd in de laatste maanden? Dat gaan we in dit blog bespreken! 😉 

MEERDERE TELEFOONS 

Je kunt sinds vorig jaar op meerdere apparaten je WhatsApp-account gebruiken. Een erg handige functie waar massaal gebruik van is gemaakt. Omdat deze functie zo’n succes was, heeft WhatsApp ervoor gekozen om hem te upgraden. Je kunt nu hetzelfde WhatsApp-account gebruiken op meerdere telefoons tegelijk.  
 
Elke gekoppelde telefoon maakt afzonderlijk verbinding met WhatsApp, zodat je persoonlijke berichten, media en oproepen altijd end-to-end versleuteld zijn. Je hoeft dus niet uit te schakelen tussen telefoons.  

 

 IN CHAT BEWAREN 

Twee jaar geleden heeft WhatsApp de functie “verdwijnende chatberichten” geïntroduceerd. Je kunt ervoor kiezen om je chatberichten na 24 uur, 7 dagen, 90 dagen of nooit te verwijderen. Omdat het soms handig is om belangrijke berichten/ voice memos te bewaren, hebben ze nu de functie “in chat bewaren” geïntroduceerd. Je kunt ervoor kiezen om berichten te bewaren die anders na bepaalde tijd verwijderd zouden worden.  
 
Als je ervoor kiest om een bericht op te slaan krijgt de afzender daar een melding van, hij of zij kan er dan voor kiezen om dit toe te staan of af te wijzen. Zo besluit de afzender hier altijd over. 
Berichten die je hebt opgeslagen in WhatsApp krijgen een bladwijzerpictogram. Je kunt de berichten geordend terug vinden in de map “Bewaarde berichten” 

VERBETERD BELLEN VOOR WHATSAPP DESKTOP 

WhatsApp heeft in maart 2023 een nieuwe desktop WhatsApp-app geïntroduceerd voor Windows. Deze app laadt sneller en is gebouwd met een vertrouwde interface voor WhatsApp- en Windows-gebruikers. Je kunt groepsvideogesprekken organiseren met maximaal 8 personen, en audiogesprekken met maximaal 32 personen. Dit wordt in de toekomst uitgebreid. 

WHATSAPP STATUS 
Je status op WhatsApp: een leuke manier om in het kort updates met vrienden en contacten te delen op WhatsApp. Begin dit jaar heeft WhatsApp 5 nieuwe statusfuncties toegevoegd.  

Privepublieksselectie:  

Niet alle statusupdates zijn geschikt voor al je contacten. Daarom heb je nu de optie om deze per statusupdate bij te werken. Je meest recente publiekselectie wordt opgeslagen en gebruikt als standaard voor je volgende status.  

Spraakstatus: Je kunt nu ook spraakberichten van maximaal 30 seconden opnemen en delen als WhatsApp-status. 


Statusreacties: Statusrecaties zijn een snelle en eenvoudige manier om te reageren op statusupdates van je contacten. Dit doe je door omhoog te vegen en een van de 8 emoji’s aan te tikken. Je kunt natuurlijk ook nog steeds gebruik maken van een tekst, spraakbericht of stickers. 


 Statusprofielringen: Je mist geen een statusupdate meer met deze ringen. Deze verschijnt rond de profielfoto van een contact als deze een statusupdate deelt. De ring is zichtbaar in chatlijsten, lijsten met groepsdeelnemers en in je contactgegevens.  

Linkvoorbeelden: 
Als je een link in je status plaats, zie je nu een visual van de inhoud van de link. Dit is dezelfde functie die bij normale berichten wordt gehanteerd. Mensen hebben nu een beter idee van wat de link inhoudt voordat ze besluiten om hierop te klikken. 

Heb jij nog leuke updates? Laat het ons weten en misschien nemen we dit op in ons volgende blog!  

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us