Gebruik jij de nieuwe WhatsApp mogelijkheden al?
06 juni 2017 

Gebruik jij de nieuwe WhatsApp mogelijkheden al?

WhatsApp nieuws! De recente grote WhatsApp udate die heel recent is uitgebracht brengt nieuwe mogelijkheden – en daarmee wordt de chat-applicatie weer uitgebreider en gebruiksvriendelijker.

Wat is er gewijzigd? Natuurlijk gelijk even de nieuwe features uitgeprobeerd van versie 2.17.30 😉

1. Pinned Chats

Vanaf nu kan je je chats van contacten ‘vastzetten’ oftewel ‘pinnen’ in het chat overzicht. Het maximum aantal gesprekken dat je kunt vastzetten is 3; onder de vastgezette chats vind je de andere gesprekken in chronologische volgorde.

Hoe doe je het? Gelijk een ‘note’ voor iPhone gebruikers; deze feature is voorlopig alleen beschikbaar voor Android. Jammer.. maar hopelijk volgt iOS snel!

Maar goed, voor Android werkt het als volgt:

Druk lang op de chat die je wil pinnen en je ziet het ‘pin’ icoontje verschijnen in het bovenste balkje. Wil je de chat weer losmaken? Doe dan weer hetzelfde, lang drukken op de chat en druk op het ‘unpin’ icoontje. Handig voor de zware whapp gebruikers: geen eindeloos gescroll meer maar je favoriete chats gewoon bovenaan en direct te zien.

2. Foto albums

Als je meer dan 4 foto’s verstuurt of ontvangt, dan worden deze vanaf nu samen gegroepeerd in een album. Druk op het album en je krijgt een overzicht met alle afbeeldingen in het groot.

3. Kleurenfilters

Jawel, ook aan de foto’s die je maakt of selecteert om te versturen, kan je nu filters toevoegen. Je hebt keuze uit 5 standaard filters. Ze zijn toegevoegd in het menu waar je al een emoji, tekst en tekening kon toevoegen. Als je een foto selecteert of maakt krijg je te zien ‘swipe for filters’ en hop, daar zijn ze! Het origineel blijft intact; alleen je foto in WhatsApp wordt voorzien van de gekozen filter.

4. Snel reageren op berichten

Reageer nu nog sneller op een bericht! Swipe simpelweg naar rechts over het bericht waarop je wilt antwoorden.

Zo! Je bent weer bij. We zijn benieuwd wat jij vindt van de nieuwe features van WhatsApp. Handig? Ga je ze gebruiken?

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us