LinkedIn voegt visuele elementen toe aan Linkedin profielen en handige planningstool voor nieuwsbrieven
28 maart 2023 
1 min. leestijd

LinkedIn voegt visuele elementen toe aan Linkedin profielen en handige planningstool voor nieuwsbrieven

Gaat er wel eens een maand voorbij zonder nieuwe functies op LinkedIn? Ook deze maand weer nieuws van het LinkedIn front met de introductie van nieuwe functies op LinkedIn die persoonlijke profielen visueel aantrekkelijker maken en meer planningsmogelijkheden bieden voor nieuwsbrieven.

Visuele elementen in persoonlijke LinkedIn profielen

Het uiterlijk van gebruikersprofielen wordt verbeterd door meer visuele elementen toe te voegen. In het activiteitengedeelte of ‘activity’ deel van je profiel worden straks afbeeldingen, video's en artikelen op een aantrekkelijkere manier weergegeven. Hierdoor zien bezoekers van je profiel direct opvallende en specifieke elementen van je activiteit.

Met deze update kunnen gebruikers de contenttypes kiezen die als eerste in hun activiteitensectie worden weergegeven. De nieuwe functie wordt de komende weken voor alle LinkedIn gebruikers beschikbaar. Het doel? Een nog duidelijker beeld van jezelf neerzetten en dat moet dan weer leiden tot meer connecties en zakelijke kansen.

Hier voeg je images toe aan je LinkedIn profiel


Nieuwsbrieven plannen en SEO

Zet jij al nieuwsbrieven in op LinkedIn? Dan heb je binnenkort ook de mogelijkheid om ze te plannen in de app, dit geldt voor zowel nieuwsbrieven en artikelen. Handig, want zo kan je je content vooraf plannen en deze op de meest optimale tijden met je volgers delen. Nieuwsbrieven zijn sterk gegroeid op LinkedIn: in 2022 is het aantal nieuwsbrieven met factor 10 toegenomen.

En dat is nog niet alles! Ook SEO-titels voor nieuwsbrieven en artikelen zijn toegevoegd en de abonnementsopties zijn aangepast, zodat aanmelden voor een nieuwsbrief nog gestroomlijnder verloopt. Kortom, weer wat extra mogelijkheden om LinkedIn optimaal in te zetten en zoveel mogelijk connecties en volgers te bereiken. Hou je LinkedIn in de gaten om te zien of deze nieuwe functies voor jou beschikbaar zijn en probeer ze zeker uit!

Groeten, Lieneke

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us