quickscan online marketing banner

In de online marketingwereld is het voor bedrijven essentieel om voortdurend te innoveren en mee te gaan met de veranderende marktomstandigheden. Het uitvoeren van een nulmeting en quickscan is een van de beste manieren om de huidige staat van de marketinginspanningen van jouw bedrijf te begrijpen en de basis te leggen voor toekomstige groei en succes. Bij Get a Grip kunnen we jou helpen met deze basis en de verdere uitwerking van jouw marketingstrategie.

Wat is een nulmeting?

Een nulmeting is een evaluatieproces waarbij de huidige prestaties, processen en activiteiten van een bedrijf worden gemeten en vastgelegd. Het is een kritische stap om te bepalen waar jouw bedrijf zich op dit moment bevindt. De term "nul" in nulmeting geeft aan dat dit het startpunt is. Vanaf dit beginpunt kunnen we de vooruitgang van de marketinginspanningen van jouw bedrijf meten. 

Bij Get a Grip begrijpen we het belang van een grondige nulmeting. Het stelt bedrijven in staat om hun sterke punten te identificeren, evenals de gebieden die verbetering nodig hebben. Of je nu een start-up bent die net begint of een gevestigd bedrijf dat zijn marktpositie wil versterken, een nulmeting biedt inzichten die de basis vormen voor strategische besluitvorming. 

WAAROM IS EEN QUICKSCAN BELANGRIJK?

Een quickscan is een snelle beoordeling van specifieke aspecten van jouw bedrijfsactiviteiten. Het is gericht op het identificeren van kansen en bedreigingen op korte termijn. In tegenstelling tot een uitgebreide nulmeting is een quickscan bedoeld om snel relevante gegevens te verzamelen en aanbevelingen te doen voor onmiddellijke actie. 

Een goed uitgevoerde quickscan kan cruciaal zijn om snel te reageren op veranderende marktomstandigheden. Bij Get a Grip hebben we de expertise om snel de juiste vragen te stellen en de juiste gegevens te verzamelen om een effectieve quickscan uit te voeren. Dit kan jou helpen om proactief te zijn en kansen te benutten of problemen aan te pakken voordat ze groter worden. 

WIL JIJ OOK SUCCESVOL WORDEN MET ONLINE MARKETING?

Neem contact op met ons, dan bespreken we jouw doelen en wensen. Zo komen we tot een mooie strategie om succes voor jouw bedrijf te behalen. 

EEN QUICKSCAN OP VERSCHILLENDE ONDERDELEN VAN ONLINE MARKETING

Bij Get a Grip hebben we de expertise om quickscans uit te voeren op diverse online marketingonderdelen, waaronder: 

Social mediakanalen

We analyseren de prestaties en effectiviteit van jouw aanwezigheid op platforms zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok en YouTube om te zien waar optimalisatiekansen liggen.

SEO-content

Onze experts bekijken metatitels en -beschrijvingen, SEO-teksten en de algehele website-inrichting om te kijken of de online content van jouw website zoekmachinevriendelijk is en scoort in de zoekresultaten. Zo bepalen we de huidige status van de SEO op jouw website en kunnen we zien waar er geoptimaliseerd kan worden.  

Google Analytics 4 (GA4)

We duiken diep in jouw GA4-data om belangrijke conversies te identificeren en te controleren of deze correct zijn ingesteld. Zo kunnen we scannen of jouw dataverzameling al op orde is of dat er nog geoptimaliseerd kan worden. 

Advertentiecampagnes

We evalueren advertentiecampagnes op platforms zoals Meta, LinkedIn en Google om te bekijken of je momenteel het maximale uit je campagnes haalt of dat er nog meer inzit.   

Gebruiksvriendelijkheid van de website

Een essentieel aspect van online succes is een gebruiksvriendelijke website. We controleren de algehele ervaring voor jouw bezoekers en identificeren knelpunten die kunnen worden verbeterd om de conversie te verhogen.

Neem contact met ons op!