SEO Schrijven

effectieve teksten voor website en social media

Aan de slag met zoekmachine optimalisatie!

90% van de zoekopdrachten loopt via Google. Komt jouw website in de eerste zoekresultaten naar boven? Hoe kan je de positie van je website beter maken met goede webteksten? Hoe 'raak' je jouw bezoekers, hoe breng je je boodschap optimaal over? En hoe werkt dat op social media? Tijdens de training SEO Schrijven krijg je veel informatie en concrete tips en adviezen. Daarnaast ga je tijdens de training ook zelf aan de slag!


Tijdens de training SEO Schrijven komt dit aan de orde: 

 • SEO: wat is het en wat zijn de laatste trends 
 • De 3 pijlers van SEO 
 • Belang van zoekwoorden / keywords en hoe je daarop scoort 
 • Keywords: hoe vind je ze? Welke kies je? 
 • Optimaliseer je teksten: duplicate content, keyword mapping & density.
 • Zo schrijf je effectieve webteksten 
 • Tips en adviezen voor teksten voor social media
 • Zelf aan de slag met het bepalen van jouw boodschap en schrijven van teksten. 

Wat weet je na de training? 

 • SEO-spelregels, wat beïnvloedt de zoekresultaten in Google 

 • Hoe je de aandacht van lezers trekt en vasthoudt 
 • Hoe je zoekwoorden vindt en verwerkt in jouw teksten 
 • Hoe je jouw boodschap op je website en op social media zo goed mogelijk kunt overbrengen 
 • Meten = weten: wat zijn de resultaten 

Voor wie? 

Deze training is interessant voor iedereen die online teksten schrijft en beter gevonden wil worden, of mensen aanstuurt die dit doen. Bijv. communicatie medewerkers, marketeers, ondernemers. 


Door wie? 

De training wordt gegeven door Get a Grip in samenwerking met Odile de Pooter van OJA! Teksten en Communicatie. Volop expertise en input dus op het gebied van SEO en copywriting! 

Lieneke de Wolf
‘Hoe zorg je ervoor dat je teksten echt binnenkomen bij je lezer? Hoe schrijf je teksten voor je website en voor social media? En hoe helpen teksten om jouw bedrijf te vinden op Google; hoe werkt zoektoptimalisatie en hoe zet je het in? ‘ Deze vragen krijgen we geregeld van onze klanten. In deze training leer je de basisbeginselen van SEO (search engine optimization - in goed Nederlands zoekoptimalisatie) én je weet na afloop hoe je zelf aantrekkelijke en leesbare teksten kunt schrijven voor online. Ik geef deze training samen met tekstschrijfster Odile de Pooter, expert op het gebied van teksten en effectieve communicatie. Zelf deel ik graag onze SEO kennis met je. We zien je graag bij de training SEO schrijven voor het web! 
Odile de Pooter
Als tekstschrijver weet ik dat iedereen een goed verhaal heeft. Je hebt een prachtig product en daar heb jij alles in gestopt. Door over jezelf en je product te vertellen, waarom je zover gekomen bent en welke mooie dromen je nog hebt, word je onderscheidend. En dat is uniek en zorgt dat mensen graag met jou zakendoen. Jouw product gaat als het ware leven. Je hebt o.a. tekst nodig om hierover te communiceren en je wilt online ook gevonden worden. Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, helpt daarbij. Maar wat maakt een tekst een goede SEO-tekst? Dat is in de eerste plaats een tekst die je schrijft voor je doelgroep. Een goede SEO-tekst beantwoordt de zoekvraag van jouw doelgroep zo goed mogelijk. Daarnaast wil je dat bezoekers verder lezen en overgaan tot actie. Hoe je dat doet? Ik help je tijdens de training met opdrachten op weg met het bepalen van je zoekwoorden en hoe je pakkende online teksten schrijft.

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Your information is safe with us