Employer Branding

Waar moet je beginnen?

Employer Branding

De economie trekt aan, het aantal vacatures stijgt. Het vinden én binden van de juiste medewerkers is best lastig. De prachtige werken-bij sites en wervingscampagnes vliegen je om de oren. Hoe ben je onderscheidend in krappe arbeidsmarkt, ook met een kleinere beurs? Een krachtig werkgeversmerk kan daarbij helpen. Het valt op, spreekt aan en werkt als een magneet. Ook creëert het trots en betrokkenheid bij je huidige medewerkers. Zorg dus dat je tijd en energie besteedt aan employer branding – en blijf de concurrentie een stap voor. 

 

Maar employer branding is een containerbegrip en omvat veel. Wat houdt het in en waar moet je beginnen? 

Het start met het koppelen van alle afzonderlijke schakels in de 'reis' die een kandidaat aflegt, tot een kloppend proces. Dit proces heeft echter doorlopend focus en aandacht nodig, het is nooit “af”.


Hoe ziet die reis er bij jouw organisatie uit? Wat is het unieke verhaal van jouw bedrijf?

 

In deze training helpen we je antwoorden te vinden op deze vragen. Je leert welke stappen je moet doorlopen om employer branding succesvol in te zetten in jouw organisatie. Je ontvangt praktische adviezen, inspiratie en tips, o.a. hoe je social media kunt inzetten voor jouw werkgeversmerk. Tijdens en na deze training kan je met het stappenplan employer branding direct zelf aan de slag.

 

De training wordt verzorgd door Lieneke de Wolf van Get a Grip en Thirza Ephraïm van The Workbrand.

Lieneke de Wolf

Over Lieneke

‘The war for talent’ is in volle gang. Veel bedrijven zijn op zoek naar personeel en vinden het lastig de juiste mensen te vinden. Een sterk werkgeversmerk is heel belangrijk: zo trek je makkelijker nieuw talent aan én het helpt het talent dat je al in huis hebt, te behouden. Het begrip Employer Branding is heel breed: hoe zet jij het effectief in voor jouw bedrijf? In deze training krijg je volop handvatten om hiermee aan de slag te gaan binnen jouw bedrijf of organisatie. Je kan gelijk de volgende dag aan de slag met de tips en adviezen die je o.a. krijgt voor online (website, social media). Graag tot ziens bij de training Employer Branding! 
Thirza Ephraïm

Meet Thirza!

'Mijn achtergrond ligt in de arbeidsbemiddeling en media. Ik zie dat er heel veel geld uitgegeven wordt aan werving en selectie, media en mooie campagnes. Hoe weet je echter of je de juiste keuzes maakt?

Voor je dit geld uit gaat geven (of niet), is het belangrijk om eerst goed je huiswerk te doen. Wat vertellen jouw eigen ambassadeurs, je personeel, over jou? Wat is je imago? Naar wie ben je op zoek? En waarin ben jij uniek? Wat heb je te bieden?

 

Mijn passie is om employer branding niet ingewikkelder te maken, maar eerlijker. Met het unieke verhaal van jouw bedrijf, een proces dat klopt en bovenal een menselijke benadering. En door je eigen personeel te erkennen als je ambassadeurs en je belangrijkste kapitaal.  Zie wat er dan gaat gebeuren!' 

Enkele reacties van deelnemers

Was erg leuk en leerzaam, veel waardevolle tips en voorbeelden. Ik ga er zeker mee aan de slag!
Anne-Marie - Klok'Uus
Super leerzame cursus. Lieneke en Thirza bedankt voor de goede tips en adviezen.
Monica - GL Sport
Lieneke van Get a Grip leidt de workshop heel natuurlijk. Professioneel en met verstand van zaken. Ze verdiept zich in het onderwerp, bereidt zich goed voor met een heldere presentatie en neemt de deelnemers stap voor stap mee in de materie. Een aanrader!
Claudia - Gemeente Sluis

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us
arrow_drop_up arrow_drop_down