Video marketing in 2019!
28 mei 2019 
2 min. leestijd

Video marketing in 2019!

Video is populairder dan ooit!

Een video is persoonlijk, zegt meer dan 1000 woorden en levert meer betrokkenheid op. We zien het bij vloggers, de toenemende populariteit van Instagram Stories en andere ephemeral (tijdelijke) content. Veel bedrijven en organisaties hebben video op de agenda staan, maar om hier echt mee aan de slag te gaan lijkt de drempel nog vaak te hoog.

Starten met video voor jouw zakelijke Facebook, Instagram of LinkedIn account hoeft helemaal niet lastig te zijn. En het hoeft ook geen enorme bedragen te kosten. Want met onze tips & take-aways zet jij in 2019 zelf succesvolle social video’s in elkaar.

Persoonlijk & authentiek

Laat jezelf of je medewerkers zien en laat ze ook aan het woord. Een persoonlijke touch aan je video doet het erg goed. We zien dit op onze eigen kanalen duidelijk terug. Zodra we een video delen waarin wijzelf te zien zijn, krijgt dit bericht aanzienlijk meer likes en reacties. Volgers willen de mensen achter jouw merk of bedrijf zien, een kijkje achter de schermen!

De regel van derden

Ga je iemand interviewen? Zorg dan dat het gezicht of de ogen van de geïnterviewde op een derde van het beeld te zien is. Voor de regel van derden deel je het beeld horizontaal en verticaal op in drieën. Maar de meeste camera’s hebben hiervoor een handige functie, zodat je dit niet denkbeeldig hoeft te doen 😉. De regel van derden kun je ook toepassen met andere beeldelementen. Dit zorgt ervoor dat jouw video niet saai wordt!

Zoom, pan en tilt

Van in- en uitzoomen hebben we allemaal wel eens gehoord. Maar ook het horizontaal (pan) en het verticaal (tilt) bewegen van de camera kan mooie sfeerbeelden opleveren. Voordat je begint aan een zoom, pan of tilt, is het goed het beeld een paar seconden vast te houden. Pas dit ook toe aan het einde. Dit geeft rust voor de kijker én maakt het jouw makkelijker om dit shot later te monteren.

3 seconde regel

Gebruik maken van foto’s in een video, prima! Ook een diashow met vrolijke achtergrond muziek, doet het erg goed op social media. Zorg dan wel dat een foto of stilstaand beeld nooit langer dan 3 seconden duurt.

No copyright music

Een nummer van Beyonce of Michael Jackson gebruiken in een social video is geen goed idee. Facebook en Youtube straffen je hiermee gelijk af en verwijderen jouw video. Alle moeite voor niks… Maar waar vind je professionele muziek zonder auteursrechten, die je wel mag gebruiken? Op Youtube zijn veel kanalen te vinden die rechtenvrije muziek aanbieden. Type de zoekterm ‘no copyright music’ of ‘no copyright vlog music’ in, en je vindt gegarandeerd de perfecte achtergrondmuziek voor jouw video.

Editing skills

Die heb je helemaal niet nodig… Er zijn genoeg programma’s en appjes waarmee je in no-time een social video in elkaar zet. Onze favorieten zijn iMovie, InShot en Quick. Je sleept gemakkelijk jouw beelden en audiofragmenten op de tijdlijn, voegt er mooie overgangen aan toe of tekst, en voilà! Jouw video is ready om op social media geüpload te worden. Facebook biedt nog een diashow optie, dan heb je zelfs geen edit programma meer nodig. Je kunt direct in Facebook foto’s uploaden en Facebook maakt de diashow voor je.

facebook diashow

Houd het kort

Maak jouw video niet te lang. Content moet snackable zijn. Een te lange video resulteert in afhakers. Houd de duur van jouw social video daarom onder de 1 minuut.

Wat we je tot slot willen meegeven, is dat een video helemaal niet perfect hoeft te zijn. Perfect is uit en authenticiteit is in #nofilter. Volgers willen mensen zien waarmee ze zich kunnen identificeren. Maak contact met je kijker, vertel een duidelijk verhaal, gebruik onze tips, en blijf vooral jezelf!

Ben je enthousiast geworden, maar heb nog wat meer praktische tips of inspiratie nodig? Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op.

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Karen van de Kerkhove
Door

Karen van de Kerkhove

op 11 Nov 2019

Top, dank voor jullie goeie tips!

Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us