seo-banner-getagrip

Technische SEO

Technische optimalisaties van jouw website!


Met SEO richten we ons op het binnenhalen van organisch verkeer via zoekmachines. Door middel van het optimaliseren van verschillende facetten om de vindbaarheid en zichtbaarheid van de website te verbeteren.  


Het technisch optimaliseren van je website is een belangrijk onderdeel in je SEO-strategie. Bij technische SEO kijken we naar de structuur, snelheid, sitemap en codes op de website, en hoe we deze kunnen optimaliseren.  


Bij Get a Grip kijken we door middel van een technische SEO-analyse waar je website nog verbeterd kan worden en geven je advies. Vanuit de SEO-analyse maken we samen een plan om de technische SEO van jouw website te verbeteren. 

technische-seo

Verbeterde gebruikerservaring met Technische SEO

Met het technisch optimaliseren van je website verbeter je niet alleen de vindbaarheid en ranking, maar verbeter je ook de gebruikerservaring van je website. Bij technische SEO kijken we hoe we jouw website technisch beter kunnen maken. Dat kan zijn dat er bijvoorbeeld links op je website niet werken of dat een pagina erg langzaam laadt.  

 

Of het kan zijn dat je CLS verspringt, iedereen heeft wel eens meegemaakt dat je op annuleren wilt klikken bij een bestelling en dat net op het moment dat je klikt de website verspringt waardoor je op bevestigen klikt. Niet erg gebruiksvriendelijk, misschien wel conversieverhogend.. ;) 

Door deze punten te verbeteren hebben je gebruikers een betere ervaring op jouw website.  

 

Hiernaast draagt technische SEO ook bij aan de veiligheid van je website. Door het installeren van een SSL-certificaat zorg je ervoor dat de website veiliger is voor jouw bezoekers. Daarnaast beoordelen zoekmachines de website als betrouwbaar, waardoor dit ook meetelt in de ranking.  

Technische SEO-analyse


Een technische analyse is belangrijk om te bepalen waar de optimalisaties van je website liggen. Tijdens de technische SEO-analyse kijken we naar verschillende aspecten van jouw website zoals:  

  • Laadsnelheid;
  • Crawlbaarheid;
  • URL-structuur;
  • Mobielvriendelijkheid;
  • Veiligheid;
  • En nog meer aspecten

Op basis van de resultaten van de analyse stellen we een plan op om de technische problemen op te lossen en je website te optimaliseren.  


Het oplossen van technische problemen kan zorgen voor een betere prestatie van de website in de zoekmachine resultaten en kan daarmee leiden tot meer organisch verkeer naar jouw website toe.  

Verschillende onderdelen van Technische SEO

Laadtijd

Een snelle laadtijd is belangrijk voor SEO omdat het de gebruikerservaring verbetert en zoekmachines de voorkeur geven aan websites die snel laden, waardoor de kans op hogere rankings toeneemt. 

Duplicate content

Het vermijden van duplicatie content is belangrijk voor SEO omdat zoekmachines websites met originele en unieke content waarderen, terwijl duplicatie content kan leiden tot verwarring en lagere rankings in zoekresultaten. Een simpele copy/paste gaat dus niet werken om hoger in de zoekresultaten te verschijnen. 

Mobielvriendelijke website

Een mobielvriendelijke website is belangrijk voor SEO omdat steeds meer gebruikers mobiele apparaten gebruiken om te zoeken. Een website die geoptimaliseerd is voor mobiele weergave zorgt voor een positieve gebruikerservaring, lagere bouncepercentages en langere bezoektijden, wat allemaal bijdraagt aan hogere rankings in mobiele zoekresultaten.

Paginatitel & metabeschrijving

Het optimaliseren van de paginatitel en metabeschrijving is belangrijk voor SEO omdat het zoekmachines helpt te begrijpen waar de pagina over gaat, en het kan de click-through rate (CTR) verbeteren wanneer gebruikers de zoekresultaten bekijken. 

Het opsporen en repareren van gebroken links is belangrijk voor SEO omdat gebroken links zorgen voor een negatieve gebruikerservaring op de website. Hiernaast is het ook slecht voor de crawlability en indexeerbaarheid van de website. De zoekmachine komt zo terecht op een pagina die niet meer werkt. Het is cruciaal om de gebroken links zo snel mogelijk op te lossen.

Redirects

Het juist implementeren van redirects is belangrijk voor SEO omdat het helpt om waardevolle autoriteit en rankings over te dragen van oude naar nieuwe pagina's, terwijl het ook voorkomt dat gebruikers en zoekmachines op een foutmelding stuiten.

Het doel van Technische SEO


Technische SEO is een onmisbaar onderdeel van zoekmachineoptimalisatie en heeft als doel om de vindbaarheid en zichtbaarheid van jouw website in zoekmachines te verbeteren. Door de technische aspecten van je website te optimaliseren, wordt de website niet alleen gebruiksvriendelijker voor zoekmachines, maar ook voor gebruikers. 

 

Het is belangrijk om te begrijpen dat zoekmachines zoals Google gebruik maken van complexe algoritmes om websites te rangschikken in zoekresultaten. Deze algoritmes kijken naar verschillende technische aspecten van een website, zoals de laadsnelheid, crawlbaarheid en veiligheid. Door deze technische aspecten te optimaliseren, kan een website hoger ranken in zoekresultaten en daarmee meer organisch verkeer naar de website leiden. 

Veelgestelde vragen over Technische SEO

Wat is technische SEO en waarom is het belangrijk?

Technische SEO verwijst naar de optimalisatie van de technische aspecten van een website om de zoekmachinevriendelijkheid te verbeteren. Het omvat zaken als website-structuur, laadsnelheid, crawlbaarheid en indexeerbaarheid. Technische SEO is belangrijk omdat het zoekmachines helpt om de website beter te begrijpen en te indexeren, wat kan leiden tot hogere rankings in zoekresultaten.

Hoe beïnvloedt de laadsnelheid van een website de SEO-prestaties?

De laadsnelheid van een website heeft een directe invloed op de gebruikerservaring en zoekmachines geven de voorkeur aan websites die snel laden. Een trage website kan leiden tot hogere bouncepercentages en lagere rankings in zoekresultaten. Het optimaliseren van de laadsnelheid, bijvoorbeeld door het verminderen van bestandsgroottes, browsercaching en het optimaliseren van de code, kan helpen om de SEO-prestaties te verbeteren.

Waarom is het belangrijk om de mobiele gebruikservaring van mijn website te optimaliseren?

Het optimaliseren van de mobiele gebruikerservaring draagt bij aan technische SEO door zoekmachines te laten zien dat de website goed presteert op mobiele apparaten. Dit kan leiden tot hogere rankings in mobiele zoekresultaten. Het omvat zaken als responsief webdesign, snelle laadtijd op mobiel, goed leesbare tekst en gemakkelijke navigatie op kleinere schermen.

Welke technische SEO-fouten moet ik vermijden?

Enkele veelvoorkomende technische SEO-fouten die vermeden moeten worden, zijn onder andere het blokkeren van belangrijke pagina's voor zoekmachines via robots.txt, het hebben van te veel interne redirects die de laadtijd vertragen, het negeren van gebroken links en het verwaarlozen van de mobiele gebruikerservaring. Deze fouten kunnen ervoor zorgen dat je website lager scoort in de zoekmachines.

Meer informatie over wat Technische SEO kan betekenen voor jouw bedrijf? 

Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden om technische optimalisaties door te voeren op jouw website om hoger te ranken in de zoekmachines. Onze specialisten helpen je graag verder!