Taalinstellingen en meertaligheid op LinkedIn: zo werkt het!
26 maart 2020 
2 min. leestijd

Taalinstellingen en meertaligheid op LinkedIn: zo werkt het!

Is het voor jou helemaal duidelijk hoe taalinstellingen werken op LinkedIn? In de LinkedIn trainingen krijg ik er regelmatig vragen over. Hoe kom je tot de juiste taalkeuze voor je LinkedInprofiel? En in welke taal zien profielbezoekers jouw LinkedInprofiel?

Soms kan het handig zijn om je profiel meertalig te maken. Dit kan je heel gemakkelijk doen! Ik zet de stappen voor je op een rijtje.

LinkedInProfiel in een tweede taal

Welke taal kies jij voor je LinkedInprofiel? Laat dit afhangen van de mensen die je wil bereiken op LinkedIn: welke taal gebruiken zij? Stel dat je internationaal werkt en Engels de voertaal is, dan is het verstandig om je LinkedInprofiel ook in het Engels te schrijven.

Gebruik je in je werk meerdere talen in de communicatie met klanten? Dan is het handig om een meertalig LinkedInprofiel in te stellen. Het enige wat je moet doen is de inhoud aanpassen.

Zo stel je een extra taal in voor je profiel

  • Klik op ‘add profile in another language’, in Nederlands ‘profiel toevoegen in een andere taal’

  • Kies nu de taal waarin je nieuwe profiel wilt zetten.
  • Als je een taal hebt gekozen dan kan je zelf bepalen wat de taal van je huidige profiel en je nieuwe profiel wordt.

  • Je gaat nu aan de slag met vullen van je profiel in de gekozen taal. Dus als je voor Engels kiest, dan vul je het ook volledig in het Engels. LinkedIn vraagt ook gelijk je kopregel aan te passen in taal waarin je het profiel aanmaakt. De onderdelen van je profiel worden gekopieerd naar het nieuwe profiel; je moet de inhoud zelf vullen in de gekozen taal.

  • Heb je alles ingevuld? Done! Je hebt nu een LinkedIn profiel in meerdere talen. Komt een bezoeker op je LinkedInprofiel, dan krijgt hij of zij de keuze in welke taal het profiel bekeken kan worden.

In welke taal ziet iemand jouw profiel?

Hoe iemand jouw profiel ziet, wordt bepaald door de taalinstelling die deze persoon heeft. Dat geldt natuurlijk ook voor jou zelf. Je kunt dit zelf wijzigen in je instellingen. Klik boven in je LinkedInprofiel op ‘Me’ | ‘Ik’ en daarna op ‘Language’ | ‘Taal’. Kies vervolgens de taal waarin je LinkedIn wilt bekijken. De benamingen in het menu wijzigen, maar de inhoud niet.

Als je op een LinkedIn profiel komt dat in meerdere talen is geschreven, dan zie je het profiel dat ingesteld is op jouw eigen taalinstelling, als eerste.

Wil je meer tips en tricks over LinkedIn? Meldt je aan voor onze LinkedIn training!

Groeten, Lieneke

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us