Waar SEO draait om organisch bereik gaat SEA over betaalde advertenties die je ziet bovenaan de Google-zoekresultaten. Je kunt snel resultaat behalen door op specifieke zoektermen bovenaan de pagina te staan met je advertentie. Je betaalt per klik en hoeveel je betaalt, hangt af van de concurrentie. Nieuwsgierig of Google-advertenties voor jou relevant kunnen zijn?

Vraag het ons! Wij onderzoeken waar jouw doelgroep op zoekt en vertalen dat naar rake campagnes die direct resultaat opleveren. We stellen je net zo lang de juiste vragen totdat we zeker zijn: dit is de beste strategie voor jou.

WAT IS SEA?

Search Engine Advertising (SEA) is een vorm van online adverteren waarbij adverteerders betalen voor het vertonen hun advertenties wanneer gebruikers bepaalde zoekwoorden invoeren. Deze advertenties kunnen op verschillende plaatsen worden weergegeven, zoals in de zoekresultaten van Google of Bing. Telkens wanneer een gebruiker op een advertentie klikt, betaalt de adverteerder een bepaald bedrag aan de zoekmachine. 

SEA MOGELIJKHEDEN BIJ GET A GRIP

DISPLAY ADVERTENTIES

Display advertenties zijn visuele advertenties die worden weergegeven op websites binnen het Google Display Netwerk en op partnerwebsites van Bing. Deze advertenties kunnen worden getoond in de vorm van banners, afbeeldingen of interactieve multimedia en zijn ideaal om merkbekendheid te vergroten, productoverweging te versterken en snel een breed publiek te bereiken. 

SHOPPING ADVERTENTIES

Shopping advertenties, ook wel bekend als Product Listing Ads (PLA's), zijn productgerichte advertenties die specifieke producten uit jouw webshop tonen wanneer gebruikers gerelateerde zoekopdrachten uitvoeren. Ze bevatten afbeeldingen, prijzen en andere productdetails, waardoor potentiële klanten direct een indruk krijgen van het productaanbod. 

DISCOVERY ADVERTENTIES

Discovery advertenties zijn unieke advertentie-indelingen van Google, waarmee je jouw merk kunt promoten via visueel aantrekkelijke advertenties op verschillende Google-platforms, zoals Gmail, YouTube en de Discover-feed van de Google-app. Deze advertenties zijn gebaseerd op de interesses van gebruikers en kunnen helpen bij het bereiken van een gevarieerd publiek. 

VIDEOADVERTENTIES

Videoadvertenties zijn populaire advertenties die worden weergegeven op YouTube en op het Google Display Netwerk. Met boeiende videocontent kun je jouw verhaal vertellen, producten demonstreren en potentiële klanten aantrekken. Videoadvertenties hebben een groot potentieel om de betrokkenheid te vergroten en merkloyaliteit op te bouwen. 

Naomi Wouterse, Digital Consultant

WIL JIJ OOK SUCCES BEHALEN MET SEA?

Neem contact met ons op, en samen bespreken we jouw doelen en wensen. Zo komen we tot een mooie strategie om succes voor jouw bedrijf te behalen. 

WAAROM SEA?

Een van de waardevolste voordelen van SEA-campagnes is de mogelijkheid om alles nauwkeurig te meten. Met behulp van geavanceerde analyses kunnen we realtime bijsturen om lopende campagnes te optimaliseren. Hierdoor kunnen we precies zien welke campagnes de meeste omzet genereren tegen de laagste kosten. 

 

Bij Get a Grip delen we deze inzichten graag met onze klanten, zodat ze precies kunnen zien welke voordelen SEA biedt voor hun bedrijf. We streven naar een hoge kwaliteitsscore en advertentiekwaliteit, waardoor jouw advertenties bovenaan de zoekmachines verschijnen. Het uiteindelijke doel is om jouw potentiële klanten moeiteloos naar jou te leiden en zo meer conversies te realiseren! 

HET BELANG VAN SEA-SPECIALISTEN

Online adverteren is een dynamisch en voortdurend veranderend landschap, met complexe algoritmes die bepalen welke advertenties het relevantst zijn voor gebruikers. Deze algoritmes veranderen voortdurend en kunnen van invloed zijn op de prestaties van jouw SEA-campagnes. Daarnaast zijn zoektermen vaak onderhevig aan trends en seizoensinvloeden, waardoor de juiste expertise vereist is om effectieve campagnes op te zetten en te onderhouden. 

Het Get a Grip-team beschikt over diepgaande kennis van SEA en is gecertificeerd in Google Ads. Daarnaast hebben we een Google partnerschap. We zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en campagnetypes door continu de nieuwste trainingen te volgen en vervolgens deze kennis toe te passen. Dit stelt ons in staat om jouw advertenties voortdurend te optimaliseren en keer op keer topprestaties te leveren.  

BENIEUWD NAAR WAT SEA VOOR JOUW BEDRIJF KAN BETEKENEN?

Wil jij het maximale uit jouw website of webshop halen? Ontdek de enorme potentie van SEA en haal het beste uit jouw online aanwezigheid. Bij Get a Grip helpen we met het inzetten van effectieve advertenties in de zoekmachines om jouw bedrijf te laten groeien.


Meer weten? Neem dan contact met ons op!