SEO-CHECKLIST

Loop je website na met de checklist

Heb jij momenteel een website of ben je van plan een website te laten bouwen voor jouw bedrijf? Dan is SEO, ofwel Search Engine Optimization, van groot belang voor het succes van jouw website.

Als je online aanwezig wilt zijn, is het belangrijk om hoog te scoren in zoekmachines. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat jouw website optimaal is geoptimaliseerd voor SEO? Aan de hand van onze SEO-checklist helpen we je graag verder!
gsm

WAT IS SEO?

SEO, ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd is een strategie om jouw website te verbeteren en hoger te laten ranken in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.  Door hoger in de zoekresultaten te verschijnen van zoekmachines, vergroot je de zichtbaarheid van je producten of diensten onder je potentiële klanten.

Er zijn verschillende onderdelen die een rol spelen bij een succesvolle SEO-strategie. Naast een grondige analyse voordat je begint met SEO, is het ook belangrijk om te bepalen welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw bedrijf. Vervolgens ga je aan de slag met technische optimalisatie, on-page SEO en off-page SEO.

DOWNLOAD DE SEO-CHECKLIST

In onze SEO-checklist geven we je handvatten mee om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines. In de checklist staan verschillende punten over het starten met SEO, het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek, technische optimalisatie, on-page SEO, off-page SEO en nog veel meer.

Op basis van deze SEO-checklist kan je stap voor stap jouw website verbeteren om hoger te scoren in de zoekmachines

stock foto's

HOE GEBRUIK JE DE SEO-CHECKLIST?

De SEO-checklist geeft je per onderdeel verschillende punten waar je op kunt letten als je aan de slag gaat met jouw website. Je kunt stapsgewijs de checklist volgen en kijken waar verbeteringen liggen. De meeste punten kun je zelf uitvoeren en andere punten kan je uitvoeren met behulp van bepaalde tools.

Naomi Wouterse, SEO specialist

HULP NODIG BIJ JOUW SEO?

Kom je er niet uit met de SEO-checklist, wij helpen je graag verder. We hebben experts op het gebied van SEO, die jouw bedrijf kunnen helpen. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op!

Welke SEO-onderwerpen zijn er?

SEO basics

Dit zijn de algemene puntjes die belangrijk zijn om te beginnen met het analyseren en onderhouden van je website. Dit gaat over het instellen van tools en het toevoegen van trackingsmogelijkheden. 

Zoekwoorden-onderzoek

Met een zoekwoordenonderzoek krijg je inzicht in welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw bedrijf. Met de lijst zoekwoorden weet je precies op welke zoekwoorden je in kunt spelen met jouw content.

Technische SEO

Bij technische optimalisatie wordt er gekeken naar de achterliggende technische aspecten van de website. Dit gaat bijvoorbeeld over de laadsnelheid, mobielvriendelijkheid of toegankelijkheid van je website.

On-page SEO & content

Naast de technische kant van de website, is het ook belangrijk om te kijken naar de onderdelen op de website. Bij on-page SEO wordt echt gekeken naar de content op de website.

Off-page SEO

Bij off-page SEO wordt gekeken naar externe factoren die van invloed zijn op de vindbaarheid van de website. Eén van de belangrijkste onderdelen hiervan is linkbuilding.

pagina

WAAROM GET A GRIP ALS JOUW PARTNER VOOR SEO?

Bij Get a Grip hebben wij een team van SEO-experts, zij helpen je graag bij het optimaliseren van je website. Het is belangrijk om een geoptimaliseerde website te hebben, zodat je het maximale uit je organische zoekresultaten kunt halen. Heb je hulp nodig bij SEO en wil je weten hoe wij je kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op. 

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Tim helpt je graag verder!