Zoekmachine optimalisatie

'Great content deserves great ranking'

Wordt jouw website goed gevonden? 

98% van de Nederlandse internetters gebruikt zoekmachines om hun zoektocht online te starten. Met Google fier bovenaan als grootste zoekmachine. Elk bedrijf of organisatie wil zo hoog mogelijk in de zoekresultaten staan. Want hoe hoger jouw website of webshop in de zoekresultaten naar voren komt, hoe meer kans op meer bezoekers.


Meer verkeer naar je website met SEO oftewel zoekmachine optimalisatie; dat wil elke website en webshopeigenaar. Hoe bereik je dit? Door je website te optimaliseren op het gebied van content, techniek, links en andere rankingfactoren zorgen wij voor hogere posities in Google. En dat leidt weer tot meer verkeer naar je website - en dus meer leads.


Wat is SEO?

SEO,(Search Engine Optimization) ook vaak Zoekmachine optimalisatie genoemd, wordt gebruikt om websites hoger te laten scoren binnen de organische zoekresultaten van Google.


Wij verhogen de vindbaarheid van websites door een combinatie van on page en off page werkzaamheden waarmee de relevantie en autoriteit op belangrijke onderwerpen wordt vergroot.


Op het moment dat jouw website meer relevantie en autoriteit krijg, kent het Google algoritme een hogere kwaliteitsscore toe. Resultaat: de positie van jouw website of webshop stijgt in de zoekresultaten op belangrijke zoektermen. 


Zo pakken we het aan! 

Een grondige SEO-analyse

Een SEO-strategie begint bij een grondige nulmeting. Op basis van onze SEO-scan maken we inzichtelijk waar de kansen liggen: hoe maken we de vindbaarheid van jouw website of webshop zo optimaal mogelijk. Voor onze SEO-scan onderzoeken we hoe het gesteld is met o.a. de techniek, linkbuilding, structuur en content van jouw website of webshop. De SEO-scan geeft je concrete tips en adviezen hoe je zelf aan de slag kunt met zoekoptimalisatie. Geen tijd of capaciteit om dat zelf te doen? Dan nemen wij de uitvoering van SEO graag van je over. 


Uitvoeren van zoekoptimalisatie werkzaamheden

SEO steunt op een aantal peilers: 

  • Techniek
  • Content 
  • Linkbuilding 

Technische SEO: dit is de basis. Als het fundament van jouw website niet in orde is, dan wordt het heel erg lastig om goed te scoren. Daarom voeren we eerst een check uit op de techniek. Hoe is het gesteld met de website-architectuur, broncodes, laadsnelheid enz? Allemaal factoren die invloed hbben op de wijze waarop Google jouw website 'leest'. 


SEO Content: content is king! De bezoeker moet ten allen tijde jouw uitgangspunt zijn bij het schrijven van teksten. Wij nemen jouw content onder loep: bevat het de juiste zoektermen? Is je content op een goede manier gestructureerd? Zorgt het voor conversie? We houden rekening met de factoren die voor Google van belang zijn en geven tips en adviezen die zorgen voor aantrekkelijke, makkelijk lezende content voor jouw website bezoekers. 


SEO Linkbuilding: welke websites linken door naar de jouwe? Wat is hun relevantie en autoriteit? Hoe meer inkomende links je hebt van websites die goed scoren in Google, hoe belangrijker jouw website of webshop wordt in de ogen van Google. Het is dus zaak om op natuurlijke manier een sterke domeinautoriteit op te bouwen. Wij geloven niet in trucjes, maar gaan op zoek naar domeinen die relevant zijn voor jouw website om waar mogelijk online vermeldingen naar jouw website te plaatsen. Een sterk linkbuilding profiel is een signaal voor Google dat jouw website de moeite waard is om te bezoeken.


Lokale SEO: vaak zit je niet te wachten op een zoekresultaat van een bedrijf dat 200 kilometer verderop zit. Dit weet Google als geen ander: niet voor niets is lokale SEO heel erg belangrijk. We nemen dus ook Google Mijn Bedrijf mee. Voor lokaalgeoriĆ«nteerde bedrijven is lokale SEO een absolute must.


Waarom je website SEO optimalisatie nodig heeft

Wist je dat het algoritme van Google jouw website beoordeelt op meer dan 200 (!) factoren? Op basis van deze rankingfactoren rangschikt Google je website binnen de zoekresultaten. Wat voor product of dienst je ook wilt verkopen of aanbiedt via je website, je hebt zoekmachine optimalisatie nodig om online optimaal resultaat te kunnen behalen. Zorg dat jij in picture komt te staan! 

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Your information is safe with us