Een nieuw gezicht: Lotte

Enthousiast, vrolijk en open. Dat zijn drie woorden die mij goed omschrijven. Ik ben Lotte en kom het Get a Grip team versterken.

Als je mij een jaar geleden had verteld, dat ik nu bij een online marketingbureau zou werken in Terneuzen, had ik je uitgelachen. Zo zag ik mijn toekomst namelijk helemaal niet voor mij. In Nederland wonen en werken? Nee. Een jaar geleden zat ik nog volop in de reiswereld en werkte ik als reisleiding op de Canarische Eilanden. Montenegro was de volgende stop. Maar tijden veranderen en de corona crisis heeft heeft mijn plannen flink omgegooid, werken als reisleiding was onmogelijk geworden. Wat nu? Gek genoeg, heeft dit mij heel veel moois gebracht. Een nieuw toekomst perspectief.

Van reisleiding naar online marketeer

Hoe heb ik de switch van reisleiding naar online marketeer gemaakt? Ik heb International Hotel Management gestudeerd in Breda en tijdens mijn studie vond ik marketing en vooral online marketing heel erg interessant. Tijdens mijn afstuderen heb ik daarom ook stage gelopen bij een online marketing bureau en mijn thesis hierover geschreven. Na mijn studie kon in mijn draai niet vinden in Nederland en van het één kwam het ander: ik werd reisleiding in het buitenland. Dit heb ik met heel veel passie en liefde gedaan tot corona om de hoek kwam kijken…

Terug in Nederland, gestresst, werkeloos en zonder zicht op een toekomst in het toerisme. Wat nu? Ik heb vanaf dat moment mijn leven 360 graden omgedraaid. Een halfjaar geleden was ik namelijk nog 50 kg zwaarder. Dat lees je goed, 50 kg. Ik ben in korte tijd ontzettend veel afgevallen en dit proces ben ik gaan delen op Instagram. Inmiddels ben ik een ‘micro influencer’, zoals ze dat mooi noemen, op het gebied van afvallen, gezondheid en lifestyle. Naast dat ik erg actief ben op Instagram, vind ik Youtube ontzettend leuk én heb ik mijn eigen website gebouwd. Dit is natuurlijk niet vanzelf gegaan, dat zou wel heel makkelijk zijn.

Het afgelopen halfjaar heb ik heb ik ontzettend veel kennis opgedaan over het maken van goede content op social media, maar ook de strategie hierachter. Je kan goede content maken, maar als niemand dit leest of er niets mee doet is dat zonde. Want hoe schrijf je een goede post? Hoe maak je content die spreekt tot je doelgroep? En misschien nog wel het belangrijkste: hoe zorg je dat jouw content jouw doelgroep daadwerkelijk bereikt? Welke content krijgt meer bekijks? En waarom? Hoe werkt het algoritme van Instagram? Hoe zorg ik dat mijn kanaal op Youtube groeit? Kortom, ik heb niet stil gezeten.

Een nieuw leven in Nederland

Ik ben ontzettend blij, dat ik bij Get a Grip aan de slag ga en alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan hier in de praktijk kan brengen voor veel mooie klanten. Het voelt voor mij als een nieuw begin, een nieuw leven in Nederland. Als je iets leuk vindt, of graag doet, dan moet je daar voor gaan. Over social media en online marketing ben ik altijd gepassioneerd geweest en dit is de afgelopen maanden alleen maar sterker geworden. Toen ik de vacature bij Get a Grip zag, sprong ik nog net niet uit mijn stoel. Ik dacht: dit wil ik, dit is écht iets voor mij en hier ga ik voor. Nog geen twee weken later zit op kantoor bij Get a Grip achter mijn Macbook, samen met mijn nieuwe collega’s, tijdens mijn eerste werkdag.

Ik kijk uit naar wat er komen gaat. Ik wil mijn kennis en kunde zo goed mogelijk inzetten, maar wil ook zoveel mogelijk leren. Social media en online marketing staan nooit stil, maar ik ook niet. Dus dat past wel bij mij. Let’s do this!

➝ Benieuwd geworden naar Lotte? Stuur haar een mail!

Over de schrijver
Lieneke is oprichter en eigenaar van Get a Grip. Gek van online marketing en de mogelijkheden die het bedrijven en organisatie biedt. ‘Ik vind het ontzettend leuk met bedrijven te sparren over hoe zij meer resultaten uit online kunnen halen. Hoe zet je je website, social media etc in om je doelen te halen. En natuurlijk een succesvolle uitvoering van de aanpak die daaruit voortkomt. ‘The only thing constant is change’ en dat geldt zeker voor online marketing. Ik zit er bovenop en deel mijn kennis graag!’
Reactie plaatsen

Grip op jouw online business?

Kom maar op!

Bel: +318 51 30 35 49

Trainingen en online advies als eerste ontvangen?

Meld je aan voor de Get a Grip updates!

Your information is safe with us